İZENERJİ'de işten çıkarılan işçilerden eylem

İZENERJİ'de işten çıkarılan işçilerden eylem

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ 'de "performans yetersizliği" bahanesiyle işten çıkarılan işçiler, belediye önünde eylem gerçekleştirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ şirketinden, "performans yetersizliği" bahanesiyle işten çıkarılan işçiler, Büyükşehir Belediyesinin Konak ilçesindeki hizmet binası önünde eylem gerçekleştirdi. 

İşçiler adına basın açıklaması yapan Mahir Kılıç, 8 yıl çalıştığı İZENERJİ'den 200 arkadaşıyla birlikte işten çıkarıldığını belirterek, "Aziz Kocaoğlu sudan sebeplerle işçileri atmakta ve bu insanları aileleri ile birlikte açlığa mahkum etmektedir. Ne acıdır ki işten atılanlar arasında engelli statüsünde işe alınanlar ve iş kazalarında engelli kalan arkadaşlarımız da vardır. Bu arkadaşlarımızın işten atılmalarında ortak nokta işverene kadro davası açmaları ve davaların işçi lehine sonuçlanmaya başlamasıdır." dedi.

Üye oldukları DİSK Genel İş Sendikası'nın da kendilerine destek vermediğini belirten Kılıç, "Bu süreçte şunu öğrendik ki, düzenli olarak bizden aidat kesen sendikamız bize sahip çıkmadı. Bizler aidatlarımızı sendika ağaları şatafatlı hayat sürsünler ve bizim sırtımızdan geçinsinler diye ödüyormuşuz. İşten atılan arkadaşlarımız TİS'e aykırı olarak disiplin kuruluna sevk edilmeden atıldılar. DİSK Genel İş Sendikasının bu işçi kıyımına sessiz kalmasının sebebi nedir?" şeklinde konuştu.

İşten çıkartılan bütün arkadaşlarının işlerine iade edilmesini istediklerini dile getiren Kılıç, önümüzdeki hafta pazartesi günü açlık grevi başlatacağını söyledi. Kılıç, arkadaşlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmek için randevu talebinde bulunduğunu görüşememe ya da görüşmenin olumsuz sonuçlanması durumunda diğer arkadaşlarının da açlık grevine başlayacağını belirtti.