İZDENİZ grevi sürüyor: Denizciler neden grev yaptıklarını anlattı

İZDENİZ grevi sürüyor: Denizciler neden grev yaptıklarını anlattı

Greve çıkan İZDENİZ çalışanları, son yıllarda pek çok hak kaybı yaşadıklarını anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZDENİZ işletmesi ile Türk-İş'e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) arasında, 250 kişiyi kapsayan toplu iş sözlemeleri görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine 12 Temmuz'da tüm vapurlarda başlayan grev sürüyor. 

İleri'ye konuşan emekçiler, ocak ayında başlayan görüşmelerden sonuç alınamayınca sürecin bu noktaya geldiğini ifade ederek, taleplerinin yüzde 15 zam olduğunu belirtti.

TDS tarihinde ilk kez greve çıkıldığını vurgulayan denizciler, AKP hükümeti tarafından 2008 yılında yıpranma payının kaldırıldığını ve erken emeklilik haklarının ellerinden alındığını belirterek, çok fazla hak kaybı yaşadıklarını aktardılar.  

Grevdeki çalışanlar ayrıca, "Yasal olarak sicil meselemiz var bu sayede 2014'ten beri gelir vergisinden muaf tutuluyoruz ancak bu hakkımız toplu sözleşme görüşmelerine sokulmak istendi" şeklinde konuştu. 

Grevin başladığı 12 Temmuz'dan bu yana halk vapurlar yerine ESHOT ve İZBAN seferlerini kullanmasıyla birlikte otobüs ve metro seferlerinde yoğunluk yaşanıyor. 

İŞÇİ HAKLARI DERNEĞİNDEN ZİYARET

İzmir İşçi Hakları Derneği grevdeki İZDENİZ çalışanlarını ziyaret etti.