'İyi çocuk' paşasının elini öpmeye gidecekmiş

'İyi çocuk' paşasının elini öpmeye gidecekmiş

2005 yılında Hakkari Şemdinli’de Umut Kitabevi’ne gerçekleştirilen bombalı saldırının sanıklarından Ali Kaya, cezaevinden çıkmasının ardından açıklamalar yaptı. Kaya, kendileri hakkında o dönem “Tanırım, iyi çocuklardır.” diyen Yaşar Büyükanıt’ın elini öpmeye gideceğini söyledi.

9 Kasım 2005 tarihinde Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde bulunan Umut Kitabevi’ne yapılan ve 1 kişinin öldüğü bombalı saldırının tutuklu sanıkları Astsubay Ali Kaya, Astsubay Özcan İldeniz ve Veysel Ateş geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının ardından Hürriyet’ten Oya Armutçu’ya konuşan sanık Ali Ateş, o dönem yaşananların Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) kurulan ilk komplo olduğunu iddia etti.

“ELİNİ ÖPMEYE GİDECEĞİM”

O dönem Kara Kuvvetleri Komutanı olan ve kendileri hakkında “Tanırım, iyi çocuklardır.” diyen Yaşar Büyükanıt hakkında da konuşan Ateş, şunları söyledi:

“Amaç benim üzerimden Büyükanıt’a ulaşıp, Genelkurmay Başkanlığı’na giden yolu tıkamak ve diğer generallere gözdağı vererek TSK’nın terörle mücaledeki azmini ortadan kaldırmaktı. ‘Ali Kaya iyi çocuktur, tanırım dediği’ için Yaşar Büyükanıt Paşa’ya yapmadıkları kalmadı. Fırsat bulduğumda inşallah Büyükanıt Paşa’nın ellerinden öpmeye gideceğim.”