İÜ öğrencileri: Denizler gibi biz de direnen Filistin halkının yanındayız

İÜ öğrencileri: Denizler gibi biz de direnen Filistin halkının yanındayız

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri, ABD’nin Küdüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasıyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

ABD’nin Küdüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması, İÜ öğrencileri tarafından protesto edildi. İÜ Beyazıt Kampüsü Ana Kapısı önünde yapılan basın açıklamasında, Trump’ın Küdüs ile ilgili yaptığı açıklama “emperyalist bir çıkış” olarak nitelendirilirken; “Tıpkı Denizler gibi, onlardan aldığımız cesaretle bizler de bu haklı direnişte Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Emperyalistler Filistin halkına boyun eğdiremezler!” denildi.

Okunan basın açıklamasının tamamı şöyle:

Basına ve kamuoyuna;

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump; Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanının geldiğini, bunun bölgeye barışı getireceğini ve Dışişleri Bakanlığına Amerika'nın Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıkladı.

Trump’ın bu açıklaması ABD - İsrail işbirliğini gözler önüne seren emperyalist bir çıkıştır. Yıllardır Ortadoğu’yu kana bulayanlar, bugün bölgeye barışı getirme bahanesiyle Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmeye çalışıyor! Ancak Ortadoğu’yu emperyalist çıkarları doğrultusunda şekillendirmek isteyen ABD’nin karşısında yıllardır direnen Filistin halkı var!

Mavi Marmara davasını 21 milyon dolar karşılığında İsrail'e satanlar, bugün ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir!’ diyerek iki yüzlü politikalarına devam ediyorlar. İsrail ile ticari ilişkilerini devam ettirenler, Amerikan emperyalizminin Suriye'deki çıkarlarının taşeronu olma hevesiyle tüm coğrafyayı kana bulayan çeteleri destekleyenler, Filistin halkının dostu değildir. ABD ve İsrail'in emperyalist saldırılarına boyun eğmeyen Filistin halkı yenilgiye uğratılmaya çalışılmaktadır.

Dün olduğu gibi bugün de İsrail'in ve ABD’nin emperyalist saldırılarının karşısında, Filistin halkının yanında bu ülkenin devrimcileri vardır. Filistin halkının dostları 6. Filo’nun karşısına dikilenlerdir, anti emperyalist mücadeleyi yükselten gençliktir! Bugün Denizler’in okulundan tekrar söylüyoruz; tıpkı Denizler gibi, onlardan aldığımız cesaretle bizler de bu haklı direnişte Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Emperyalistler Filistin halkına boyun eğdiremezler!

Basın açıklamamızı Mahmud Derviş'in bir şiirinden alıntı yaparak bitirmek istiyoruz: ‘Bir Filistin vardı, bir Filistin gene var!’

Yaşasın özgür Filistin, yaşasın halkların kardeşliği!

İÜ YÖNETİMİ BİLDİNİZ GİBİ

Devrimci öğrencilerin okuldaki faaliyetlerini her fırsatta engellemeye yönelik girişimlerde bulunan İÜ yönetimi, basın açıklaması yapılacağı esnada "fakülteler arası geçiş yasağı" uygulayarak, basın açıklamasına engel olmak istedi. 

DAHA FAZLA