İTÜ'de yüzme havuzuna harem-selamlık uygulama

İTÜ'de yüzme havuzuna harem-selamlık uygulama

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) bulunan yüzme havuzunun kullanımına harem-selamlık uygulaması getirildi.

İTÜ’de bir süredir gericilerin hedefinde olan ve kadın-erkek karma olarak kullanılan yüzme havuzuna okul tarafından harem-selamlık uygulama getirildi.

Gericilerin konuyla ilgili okulda yaptığı provakasyonlarla ilgili okul yönetimi tarafından bir girişimde bulunulmazken, üstüne üstlük gericilerin talepleri de okul yönetimi tarafından yerine getirildi. Öğrencilerin final tatiline girmesini fırsat bilen okul yönetimi, bir süredir tadilatta olan yüzme havuzunun yeni açıklanan programında; karma saatlerin dışında, kadın ve erkeklerin ayrı ayrı yüzme havuzunu kullanabileceği saatlere de yer verdi.

Öte yandan havuza harem-selamlık uygulamasının getirilmesini isteyen gerici grubun bu talebi, öğrenciler arasından tepki ve alay konusu olmuştu. İTÜ içindeki laiklik yanlısı açıklamalarıyla tanınan Perspektif Dergisi Yayın Kurulu da bu duruma tepki gösteren "Teknik Üniversite Karma Yüzer" başlıklı bir açıklama yayınlamıştı. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Okulumuzda ‘Yılbaşı kutlanmasın’ eyleminden tutun ‘Müzik, sanat, tiyatro, spor neden zararlıdır’ içeriğine sahip bildiri dağıtımına kadar türlü türlü gerici faaliyetlerine tanık olduğumuz bir grubun, havuzda kadın-erkek birlikte yüzülmemesi için imza topladığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Üniversiteler konumu gereği her toplumda bilimin ve aydınlanmacılığın kalesi olmuştur. Gerici zihniyetin üniversitelerde yeri yoktur. İTÜ Perspektif Dergisi Yayın Kurulu olarak sürecin takipçisi olacağız.”

DAHA FAZLA