İTÜ'de iş cinayeti: Cam silerken düşen temizlik işçisi hayatını kaybetti

İTÜ'de iş cinayeti: Cam silerken düşen temizlik işçisi hayatını kaybetti

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde taşeron temizlik işçisi Murat Danacı 3. kattan düşerek hayatını kaybetti.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Mühendisliği Fakültesi'nde 3'üncü katta cam silerken düşen taşeron temizlik işçisi Murat Danacı yaşamını yitirdi.

Murat Danacı'nın cenazesi bugün (6 Mayıs) öğleden sonra Sarıgazi Cemevi’nde yapılacak tören sonrası memleketi Sivas’a gönderilecek.

İTÜ'de meydana gelen iş cinayeti sonrası açıklama yayımlayan Eğitim Sen, iş cinayetinin takipçisi olacaklarını duyurdu. Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İTÜ’DE iş cinayetinde Murat Danacı arkadaşımızı kaybettik! Üzgünüz, öfkeliyiz!

İTÜ'de uzun yıllardır taşeron firmalarda temizlik işçisi olarak çalışan Murat Danacı arkadaşımızı dün Elektrik-Elektronik Fakültesinde cam silmek üzere çalıştığı sırada bir iş cinayetinde kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz.  Ailesine, iş arkadaşlarına ve tüm İTÜ çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.
 
Murat Danacı arkadaşımızın cenazesi bugün öğleden sonra Sarıgazi Cemevi’nde yapılacak tören sonrası memleketi Sivas’a gönderilecektir.
 
İTÜ Eğitim Sen Temsilciliği olarak, İSİG çalışan temsilcimiz ile birlikte kazanın ilk anından itibaren olay yerine gittiğimizi, bu iş cinayetinin takipçisi olduğumuzu bundan sonra da olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.

EĞİTİM SEN İTÜ Temsilciliği