İTÜ'de cam silerken düşüp ölen işçi için eylem

İTÜ'de cam silerken düşüp ölen işçi için eylem

İTÜ’de cam silerken düşüp hayatını kaybeden işçi için eylem yapıldı. Eylemde, hükümetin iş cinayetlerini ‘fıtrat’ olarak göstermesine tepki gösterildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) geçtiğimiz cuma günü cam silerken 3. kattan düşen temizlik işçisi Murat Danacı'nın ölümü, üniversite öğrencileri ve iş arkadaşları tarafından protesto edildi. İşçi ölümlerinin durdurulmasını isteyen öğrenciler ve emekçiler, Murat Danacı'nın hayatını kaybettiği noktada basın açıklaması yaptı.

ÖLEN İŞÇİ İÇİN SAYGI DURUŞU

Yakalarına Danacı'nın fotoğrafını takan İTÜ İş Güvenliği Kulübü öğrencileri ve Danacı'nın iş arkadaşları "Taşeron kaldırılsın, iş güvenliği denetimleri sendikalar ve meslek odaları tarafından yapılsın, işçi ölümleri dursun! Murat Danacı kalbimizde yaşayacak!" yazılı pankart açtı. Kampüs içerisinde yapılan yürüyüşün ardından sloganlarla Danacı'nın hayatını kaybettiği noktaya gelinerek, burada işçi için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

"Murat Danacı kalbimizde yaşıyor", "İşçi ölümleri kader değildir" sloganları atan işçiler be öğrenciler burada basın açıklaması yaptı.

'İŞ KAZASI, FITRAT’ ŞEKLİNDE AÇIKLANAMAZ

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Murat Danacı'nın ölümü kısaca iş kazası, bir anlık hata, fıtrat şeklinde açıklanamaz. Son 2 yılda 3 işçinin hayatını kaybettiği İTÜ'de Murat Danacı'nın son olmasını ümit ediyoruz. Bunun olabilmesinin İTÜ'de taşeronun kaldırılmasından iş güvenlik denetimlerinin meslek odaları ve sendikalar tarafından yapılmasından geçtiğini düşünüyoruz."

İşçinin ölümünü ve iş cinayetlerini protesto eden özel güvenlik görevlilerinin, öğrencilerin görüntülerini çekmesi ise dikkat çekti.