İstismar edilen 115 çocuk hakkında soruşturma izni vermeyen Vali Şahin'den açıklama

İstismar edilen 115 çocuk hakkında soruşturma izni vermeyen Vali Şahin'den açıklama

Hamile kalan 115 çocuğun bildirilmemesine ilişkin soruşturma izni vermeyen İstanbul Valisi Şahin, 15 yaş üstünde bildirimin zorunlu olmadığını öne sürdü.

115 çocuğun hamileliğine ilişkin başhekim yardımcısı Dr. A. A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. için soruşturma izni verilmesi istendiği, İstanbul Valiliğinin soruşturmaya yönelik izin vermediği ortaya çıkmıştı.

Konuya ilişkin konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin"15 yaş altı hamileliklerde bildirim zorunlu. 15 yaş üstünde ise cebir şiddet söz konusu ile bildirilmesi zorunlu. Bunların dışında bildirilmesi zorunlu değil" dedi.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEMESİ

Şahin, olayla ilgilisoruşturma izni verilmemesine ilişkin ise şunları söyledi:

"Şu anda vermiş olduğumuz karar bölge idare mahkemesi tarafından inceleniyor. Oradan çıkan sonuca göre bu hukuki bir nitelik kazanacaktır. Bu konuyla ilgili zaten Savcılık konuyla ilgili soruşturma açmış durumda. Kamuoyunda bunların takibi yapılmıyor gibi bir algı oluşmasın. Dosyaları bakınca, arkadaşlar gayretle görevlerini yapmaya çalışmış. Herkes ne kadar sorumluysa karşılığını görür. Kararımız idari, itiraz edilebilir."