Canlı bomba IŞİD üyesi S. Y. iddiası

Canlı bomba IŞİD üyesi S. Y. iddiası

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde düzenlenen canlı bomba saldırısının failinin geçtiğimiz Ekim ayında Suriye'den Türkiye'ye giren 1983 Adana Yüreğir doğumlu Savaş Yıldız olduğu iddia ediliyor. 

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde düzenlenen canlı bomba saldırısının failinin geçtiğimiz Ekim ayında Suriye'den Türkiye'ye giren 1983 Adana Yüreğir doğumlu S. Y. olduğu iddia ediliyor. 

Sosyal medyada paylaşılan olay yeriyle ilgili bir görüntüde yer alan kopmuş kafanın IŞİD üyesi S. Y.'ye ait olduğu öne sürülüyor. 

İleri'ye konuşan adli tıp doktorları, söz konusu görüntüde yer alan kafa parçasınındaki saç ve kaş çizgisi, dudak altı boşlukları gibi birtakım vücut noktaları ile IŞİD üyesi S. Y'nin daha önce yayınlanan görüntüleri arasında fiziksel benzerlikler olduğunu belirttiler. 

S. Y.'nin Gaziantep Şahinbey’de ikamet eden Hamza Tonbak adına sahte bir kimlikle ülke içerisinde dolaştığı, 23 Ekim’de doktora, 24 Ekim’de ise eczaneye giderek ilaç aldığı basına yansımıştı.

BirGün gazetesi S. Y.’nin defalarca haberini yapmış ve Yeşil Kart sahibi olduğunu 31 Ekim 2015 tarihli manşetine taşımıştı.