İstifasının ardından Efkan Ala’nın Fethullahçılarla fotoğrafı paylaşıldı

İstifasının ardından Efkan Ala’nın Fethullahçılarla fotoğrafı paylaşıldı

Sürpriz şekilde gerçekleşen Erdoğan-Yıldırım görüşmesinin ardından Başbakan Binali Yıldırım İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa ettiğini açıkladı.

Beklenmeyen bu istifa kararının ardından sosyal medyada bir fotoğraf paylaşıldı."@dilekfalan" adlı bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan fotoğraftaki kişilerin  isimleri iddiaya göre şöyle: 

Efkan Ala, TBMM Danışmanı Cemal Öztaş, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında görevinden alınan Kaymakam Mahmut Şirinoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında görevinden alınan Vali Vakkas Gözlügöl, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklanan Vali Yardımcısı Metin Borazan, Kaymakam Cemalettin Demircioğlu.

Bu fotoğrafın paylaşılması Alâ’nın ‘FETÖ’ operasyonlarında bazı tanıdıklarını kolladığı ve bundan dolayı görevinden alındığı iddialarına yol açtı.

Erdoğan, "Yaşadığımız hadiselerden çıkardığımız dersler ışığında devletimizi yeniden yapılandırıyoruz. Onun için kimse kusura bakmasın, 'Bu benim yakınımdı' demesin. Bunlara kim bulaşmışsa bunları devletten kazımak durumundayız. Bunu yapmazsak şehitlere bunun hesabını veremeyiz" demişti.