İşten çıkarılan üniversite emekçilerinin eylemine engel

İşten çıkarılan üniversite emekçilerinin eylemine engel

İşten çıkarılan Ege Üniversitesi işçilerinin rektörlük önündeki oturma eylemine polis tarafından engelleniyor.

Hükümetin kadro düzenlemesi süreciyle birlikte güvenlik arşivi soruşturması ileri sürülerek işten çıkarılan Ege Üniversitesi işçileri cuma günü rektörlük önünde oturma eylemi başlattı.

Oturma eylemi ile birlikte hem rektörlüğün içinde ve hem de karşısı ablukaya alındı. İçeride özel güvenlikçiler dışarıda ise emniyet müdürlüğüne bağlı çevik kuvvet bekletiliyor.

İzmir Emniyeti Müdürlüğü Güvenlik Şube Birimi amirleri, işçilerin üye olduğu Genel İş Sendikası İzmir 7 No'lu Şube yöneticileriyle görüşerek sadece basın açıklaması yapmalarına izin vereceklerini ve oturma eylemine müsaade etmeyeceklerini söyledi. İşçilere rektörlüğün karşısında bir yer gösterilerek orada oturabilecekleri bildirilerek, aksi halde müdahaleyle tehdit edildi.

Şube yöneticileri ise haksız ve keyfi bir şekilde işten çıkarıldıklarını ve seslerini yönetime duyurmaya çalıştıklarını belirtti. İşçiler ise “Sizin vicdanınız yok mu? Kendinizi garantide görmeyin. Sizi de işten çıkardıklarında hakkınızı nasıl arayacaksınız” sözleri ile emniyete tepki gösterdi.

Üniversite emekçileri geçtiğimiz haftadan beri hakları için eylem yapıyor.