İşten çıkarılan taşeron işçiler için Çapa'da eylem gerçekleştirilecek

İşten çıkarılan taşeron işçiler için Çapa'da eylem gerçekleştirilecek

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan taşeron işçilerin işe iadesi talebiyle basın açıklaması ve oturma eylemi düzenlenecek.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışırken gıda zehirlenmesini ve işçilerin sorunlarını günde getirdiği için işten çıkarılan Taşeron işçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TAŞ-İŞ-DER) Başkanı Cemal Bilgin, santral operatörü Ali Doğan ve Avcılar Kampüsü'ne sürgün edilen labarotuvar teknisyeni Güneş Cengiz için Çapa'da basın açıklaması ve eylem düzenlenecek.

Basın açıklaması ve oturma eylemi için 4 kurumdan yapılan ortak çağrı şu şekilde: 

İşimize Dönmek İstiyoruz!

Ben Cemal Bilgin,

İstanbul Tıp Fakültesinde 10 yıldır taşeron şirketler aracılıyla hastabakıcı olarak çalışmaktaydım.  3 yıldır  işçi sağlığı ve güvenliği yasasına göre işçi baştemsilcisiyim.  Taşeron işçilerin sorunlarını ve hastane yemekhanesinde yaşanan gıda zehirlenmesini gündeme getirdiğim için işten çıkarıldım.

Ben Ali Doğan, 

10 yıldır santral operatörü olarak çalışmaktaydım işitme kaybından dolayı  aldığım meslek hastalığı raporu ile işten atıldım. 

Ben Güneş Cengiz,

16 yıldır İstanbul Üniversitesi laboratuvarlarında  laboratuvar teknisyeni olarak çalışmaktayım. Sendika temsilcisi olarak taşeron işçi mücadelesini yürüttüğüm için İstanbul Üniversitesi Avcılar Medikoya  sürgün edildim.

28.09.2016 çarşamba günü saat 12.00 İstanbul Tıp Fakültesi önünde yapacağımız basın açıklaması  ile başlatacağımız oturma eylemiyle işimize ve görev yerlerimize dönmek istiyoruz.

SES AKSARAY ŞUBESİ

İSTANBUL TABİP ODASI

DİSK GENEL MERKEZ

TAŞ-İŞ-DER

DAHA FAZLA