İşte Şubat ayının Twitter 'gözaltı' istatistikleri

İşte Şubat ayının Twitter 'gözaltı' istatistikleri

Twitter'da içinde 'gözaltına alındı' ibaresi geçen tweetlerin istatistiklerini yayınlamaya devam ediyoruz.

Baransel Ağca

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, içinde "gözaltına alındı" ibaresi geçen tweetleri hesaplamak için bir kod yazan yazılımcı Ege Su, Şubat ayı istatistiklerini İleri Haber'le paylaştı.

Geçen ayki rapora göre, Ocak ayı içerisinde yaşanan olayların Twitter'da yarattığı etki; 80.000'inin üzerinde "gözaltı" tweeti olarak gözlemlenmişti. En fazla gözaltı tweeti ise TTB gözaltılarının yaşandığı gün atılmış ve 30.000 olarak hesaplanmıştı.

Şubat ayı içerisinde yaşanan gelişmelere bakıldığında da yaklaşık 80.000 "gözaltı" tweeti atıldığını fakat bunun tüm aya yayıldığını görüyoruz. Şubat ayının en fazla "gözaltı" tweeti ise Salih Müslim'in Çekya'da gözaltına alındığı gün atıldı. Salih Müslim'in Türkiye'ye iadesinin sosyal medyada da gündem olduğu gün, 10.000'inin üzerinde "gözaltı" tweeti atıldı. Öte yandan Afrin operasyonunu Twitter'da eleştiren yurttaşların gözaltına alındığı günlerde de binlerce gözaltı tweeti atıldı.

İleri Haber her ayın Twitter "gözaltı" istatistiklerini yayınlamaya devam edecek.

Sütünlardaki mavi kısımlar "gözaltı" tweetlerinin oranlarını, kırmızı kısımlar ise "gözaltı" retweet oranlarını gösteriyor.