İşte 'sivil' GATA'dan ilk görüntü

İşte 'sivil' GATA'dan ilk görüntü

Darbe girişiminin ardından Sağlık Bakanlığı'na devredilen GATA'da sivil hasta kontenjanı yüzde 5'ten yüzde 100'e çıkarıldı.

Ülke genelinde, 26 ilde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 32 Hastane ile bir rehabilitasyon ve bakım merkezinin Sağlık Bakanlığı’na bağlanmasının ardından hastanelerde devir prosedürleri sürüyor. Adı II. Abdülhamid tarafından konulan Gülhane Askeri Tıp Akdemisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nin adı Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin ardından Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirildi. 

Milliyet'ten Arif Balkan'ın haberine göre, GATA'da önceden yüzde 5 olan sivil hasta kontenjanı yüzde 100'e çıkarıldı. Haberde hastanede askeri personellerin hala görevine devam ettiği belirtilirken, henüz sivil hasta yoğunluğunun oluşmadığı aktarıldı.

Anadolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, tarihi 1840’lı yıllara dayanan Türkiye’nin en eski hastanelerinden Haydarpaşa GATA’nın kaliteli bir hastane olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

 “Askeri sağlık personeli hastanede hizmet vermeye devam edecek. GATA Haydarpaşa köklü geçmişi ile önemli bir hastane. Önceden bilindiği üzere asker ve asker yakınlarına ağırlıkta hizmet veriliyordu. Sivil kontenjan yüzde 5 dolaylarındaydı. Malumunuz, sağlık hizmetlerini sunmak Sağlık Bakanlığı’nın görevi olması gerekiyor. Bu kapsamda, devri sağlanan askeri hastane böylece bünyesindeki hekim arkadaşlarımız, hastanedeki cihazlar ve diğer bütün envanterlerle birlikte, poliklinik hizmeti sunacak. Askeri sağlık personeli ve memurlar bizde kaldı, diğer askeri personel ayrıldı. Devrinin ardından poliklinik hizmetlerimiz Darde başladı. Hastanenin acil kısmı henüz beklenen seviyede değil. Bilişim entegrasyonu tam olarak sağlanmadı. Ancak birkaç gün içinde bu işlemler de sonuçlanacak. Bugüne kadar burada sunulan kaliteli hizmeti daha da artıracağız. Burası sadece Anadolu yakası ya da istanbul’un değil, Türkiye’nin de en önemli hastanelerinden”

DAHA FAZLA