İşte Rota A.Ş'nin hizmet sağladığı hastaneler

İşte Rota A.Ş'nin hizmet sağladığı hastaneler

Manisa'da binlerce askeri zehirleyen yandaş Rota Yemekçilik Tic. A.Ş. İstanbul ve Ankara’da 7 hastaneye de hizmet sağlıyor.

Manisa’daki asker zehirlenmeleriyle gündeme gelen, AKP iktidarında 6 farklı isimle varlık gösteren ve sermayesini yıldan yıla katlayan yandaş Rota Yemekçilik Tic. A.Ş.’nin 7 kamu hastanesinde  hizmet verdiği öğrenildi.

2013 yılında Diyarbakır'da kurulan şirket, 2014 yılında merkezini Ankara’ya taşıdı. Diyarbakır’da 100 bin lira sermayeyle kurulan şirketin sadece 1 yılın ardından sermayesini 2 milyon liraya, 2017 yılı başlarında ise 7 milyon liraya çıkardığı belirtiliyor.

Şirketin web sitesindeki ‘referanslar’ bölümünde İstanbul ve Ankara’daki yedi büyük devlet hastanesinin  adı geçiyor.

İşte o hastaneler:

-Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi (İstanbul)

-Zekai Tahir Burak Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi (Ankara)

-Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Ankara)

-Elmadağ Devlet Hastanesi (Ankara)

-Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Ankara)

- 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi (Ankara)

-Mamak Ağız ve Diş Hastanesi (Ankara)

24 ÇALIŞAN VE YÖNETİCİ GÖZALTINDA

Dördüncü zehirlenme vakasısın gerçekleşmesini bekleyen hükümet son yaşananlardan sonra harekete geçebildi. Şirketin yöneticilerinin ve çalışanlarının aralarında olduğu 24 kişi gözaltına alındı.

 

NE OLMUŞTU?

Manisa'da ilk zehirlenme vakası 23 Mayıs tarihinde Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda meydana geldi. Akşam yemeğinin ardından 1046 asker hastaneye kaldırıldı ve 1 asker yaşamını yitirdi. 

Bu olayın üzerinden sadece 4 gün geçmesinin ardından bu sefer Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda 70 asker gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. 

Geçtiğimiz 16 Haziran akşamı da General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 50'ye yakın asker zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Ve son olarak cumartesi gecesi 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndan 731 asker hastaneye kaldırıldı, Manisa'daki 3 devlet hastanesi de zehirlenmiş askerlerle doldu.