İşte AKP'nin 2018 model kaybedenleri!

İşte AKP'nin 2018 model kaybedenleri!

AKP'de milletvekili aday listeleri açıklanırken, liste dışı kalan önemli isimler, nam- ı diğer 'kaybedenler' de dikkat çekti.

İleri Haber

YSK’ya teslim edilmesinin ardından milletvekili listeleri açıklanan AKP’de liste dışı kalan isimler dikkat çekiyor.

Mevcut vekillerinden 167’si yeniden listeye giren AKP’de, 149 milletvekili de liste dışı kaldı.

İşte liste dışı kalan bazı önemli isimler:

BURHAN KUZU

AKP İstanbul Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski başdanışmanı Burhan Kuzu, son AKP kabinesine de girememiş ve “Anlaşılan siyasetin adaleti yok” demişti.

Kuzu, “Gezi’yi öven teröristtir” gibi çıkışlarıyla Haziran Direnişi’ne sürekli saldırırken, AKP’nin 3’üncü havalimanı projesiyle Almanya ve Hollanda’yı ‘bitirmiş’, 2016’daki hileli referandum öncesi halka “EVET” çıkmaması yönünde olacaklar listesi hazırlayarak tehditler savurmuştu.

Kuzu şimdi liste dışı.

ŞAMİL TAYYAR

Özellikle Ergenekon ve Balyoz davaları döneminde, Erdoğan’la birlikte davaların “savcılığını” elden bırakmayan AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, geçmişte Fethullah Gülen’e toz kondurmayanlar arasında da yer alıyor.

AKP’nin iktidar ortağı cemaatle arasının açılmasının ardından derhal döneme uygun olarak Gülen’e karşı cephe alan Tayyar, 2017 yılında yaptığı bir sosyal medya paylaşımında “Pes ettim, artık yokum” diyerek ‘FETÖ’ ile mücadele edilmediğini ima etmiş ve gündem olmuştu.

Şayyar da şimdi liste dışı.

MEHMET METİNER

Partinin tetikçileri arasında yer alan AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner en çok “Erdoğan'a biatsa biat, itaatse itaat" sözleriyle hatırlanıyor. AKP’li eski kurmaylardan Bülent Arınç’ın hakkında "’Bunu bizden alın, fitne çıkarıyor' dediler" dediği Metiner, AKP’li birçok isim gibi eski Fethullah Gülen aşıklarından.

Metiner bu ‘aşkı’ saklamadığı gibi “Biz birlikteyken hizmet hareketiydi, sonra FETÖ’ye dönüştü” sözleriyle Gülen hayranlığını açığa vurmuştu.

Metiner de döneme uygun olarak aldığı pozisyonda, 15 Temmuz darbe girişiminde tutuklanan askerlerle ilgili işkence iddialarını yalanlamış “Ben olsam alnının çatından vururum” çıkışını yapmıştı.

Metiner’in şimdi listede adı yok.

NİHAT ZEYBEKÇİ

Mevcut AKP kabinesinde Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekçi, ülkenin bugünkü ekonomik durumunun sorumlularından. Zeybekçi kötüleşen ülke ekonomisi için sık sık yaptığı “Süper ekonomi” çıkışlarıyla biliniyor.

Zeybekçi ayrıca 15 Temmuz darbe girişimine dair “Meclis’te koydum makineyi belime, kapıda hain bekledim” demiş, ancak Meclis otoparkından kaçtığı görüntüler ortaya çıkınca bir açıklamada bulunmamıştı.

Zeybekçi arık bu ‘kahramanlıkları’ kimlere anlatır bilinmez ancak şimdi listede adı yok.

MEHMET ŞİMŞEK-NACİ AĞBAL

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, ülke ekonomisine dair Erdoğan ve diğer AKP kurmaylarıyla son dönemde yaşadıkları görüş ayrılıklarıyla biliniyor.

Şimşek ve Ağbal’ın isimleri listede yok.

METİN KÜLÜNK

Muhalif milletvekillerine ettiği küfür ve tehditlerle tanınan AKP’nın ‘küfürbazı’ ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Erdoğan’a gazi ünvanı verilmesi isteğiyle ‘reisçilikte’ zirve yapmıştı.

Külünk ayrıca, 24 Haziran seçimlerine giderken CHP-İyi Parti-SP-DP’den oluşan Millet İttifakı’na “FETÖ ittifakı” suçlamasını yapmıştı.

Ne Erdoğan’a gazilik, ne de Külünk’e listede yer verilmedi.