İstanbul'daki bir üniversitenin çevresinde kadınları taciz eden şahıs hakkında hiçbir işlem yapılmıyor!

İstanbul'daki bir üniversitenin çevresinde kadınları taciz eden şahıs hakkında hiçbir işlem yapılmıyor!

1 yılı aşkın süredir İstanbul'da bulunan bir üniversite çevresine gelip genç kadınlara sözlü ve fiziksel tacizde bulunan M. U. isimli  şahıs hakkında tüm şikayetlere rağmen işlem yapılmıyor, tacizin önüne geçilemiyor.

İstanbul'da bulunan bir üniversite çevresine gelerek birçok kadını taciz eden M. U. isimli şahsın birçok sabıka kaydı olmasına rağmen hakkında herhangi bir işlem uygulanmıyor.

 Son olarak taciz ettiği genç bir kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan tacizci 'akli dengesinin yerinde olmadığı' iddia edilerek serbest bırakıldı.

Şahsın tacizde bulunduğu kadının şikayeti üzerine olay yerine gelen asayiş şube ekipleri, kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından tacizciyi tespit etti. Tacize uğrayan genç kadın tacizi ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Dersime gitmek için her zaman kullandığım caddede, okul yolunda, karşıdan gelen şüpheli şahsı fark edip yanından uzaklaşarak geçmeye çalıştım. Buna rağmen, şahıs bana yaklaşıp 'Sen nasıl bir şeysin böyle?' Diyerek saçlarımı okşadı. Bu durumun şokuyla çevredeki güvenlik görevlilerine durumu anlattım.  Ne yapabileceğimi sordum. Emniyete şikayet etmemi söylediler. Şikayetçi oldum. Asayiş ekipleriyle caddedeki kamera kayıtlarını inceledik. Şahsı tespit ettik. Bir süre sonra şahsın yakalanmasıyla, asayiş şubeye gidip şahsı teşhis ettim. Savcı kararıyla sanık serbest bırakıldı.

Bu yaşadığım ilk olaydı. Daha sonra şahısla aynı caddede birçok kez karşılaştım fakat olay yaşamadık. Her karşılaşmamızda beni tanıyıp tanımadığını anlamak için arkama baktığımda onun da aynı şekilde arkasına baktığını gördüm ve yüzümü tanıdığını anladım. Bu durum beni çok tedirgin etti. Yaklaşık bir ay sonra aynı caddenin başka bir noktasında şahısla tekrar karşılaştım. Tedirgin bir şekilde yanından geçerken üzerime doğru 'Aşkım benim!' diye bağırarak evimi öğrenirse çok kötü olacağını söyleyip tehditle beni yine taciz etti. Yakınlardaki bir markete sığınıp polis çağırdım. Gelen ekipler beni arabaya aldı. Şahsı birlikte aradık ve caddenin devamında bulduk. Aynı arabada gitmek istemediğimi söylediğim halde görevliler bizi aynı arabada şubeye götürdü. Yolda giderken şahıs beni 'Evini bulursam çok kötü olacak.' Şeklinde yeniden tehdit etti.

 Asayiş şubede adamın akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ettiler. Daha birçok sabıka kaydı olduğunu ve kendimi korumak için dikkatli olmamı söylediler. Diğer arkadaşlarımın da aynı şahıs tarafından tacize uğradığını biliyorum. Bir arkadaşım 1 yıldır kendisi tarafından rahatsız edildiğini söyledi. Şahsın başka bir arkadaşımın da yüzüne çakmak tutmuş olduğunu öğrendim. Yaşam alanımda özgürlüğüme ve yaşam hakkıma karşı gerçekleştirilen bu tacizin gereken cezayı alması için elimden geleni yapacağım ve davamın takipçisi olacağım."

Davacı genç kadın bilgilerinin ve fotoğraflarının medyaya yansımasını istemediği halde bazı basın organları tarafından görüntülerine ve adreslerine ulaşıldığını ve bu yüzden tedirginlik yaşadığını da anlattı.

Sanığın davası hala devam ediyor. Aynı zamanda tacizde bulunduğu diğer kadınların açtığı toplu duruşma da yakında gerçekleşecek.

DAHA FAZLA