İstanbul'da yağmur hayatı felç etti

İstanbul'da yağmur hayatı felç etti

İstanbul'da dün gece yarısı başlayan ve bu sabah şiddetlenen yağmur nedeniyle birçok yeri su bastı, araçlar yollarda mahsur kaldı. Şiddetli yağmura ilişkin sel uyarısı yapıldı.

Foto: Arşiv

İstanbul'da gece yarısı aniden başlayan yağmur bu sabah şiddetini arttırdı. Gök gürültülü yağmura yakalanan yurttaşlar zor anlar yaşadı.

Kuvvetli sağanak yağmur nedeniyle birçok yeri su bastı, yollarda su birikintileri nedeniyle araçlar mahsur kaldı.

Şiddetli yağmur nedeniyle saat 08.52 itibarıyla İstanbul'da trafik yoğunluğu ise yüzde 69'a ulaştı.

İBB Trafik Radyosu'nun twiter hesabından yapılan açıklamada, "Avrasya Tunel Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süre ile Trafiğe kapanmıştır" denildi.

İstanbul Valiliği tarafından twitterdan yapılan açıklamada ise, "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur" dendi.

AKOM UYARDI: SEL RİSKİ VAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları sel riskine karşı uyardı. AKOM'un hesabından atılan tweette ''#İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. SEL RİSKİ ve FIRTINAYA DİKKAT! Yağmur ile birlikte hava serinliyor.'' denildi.

METEOROLOJİ DÜN UYARMIŞTI

Meteoroloji'den dün yapılan açıklamada, "Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden sonra ve İstanbul, Bursa ve Yalova çevreleri ile Batı Karadeniz kıyılarında (Düzce, Zonguldak ve Bartın) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde ise şiddetli ve yer yer aşırı olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

METRO İSTASYONLARINI DA SU BASTI

Metro durakları ve metrobüs yolları da sağanak yağışın getirdiği taşkınlardan etkilendi. Metro duraklarının içleri ve metrobüs yolu da adeta göle döndü. Birçok metro seferi de yoğun yağıştan dolayı iptal edildi.

65 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İstanbul büyükşehir Belediyesi'nden sel felakaetine ilişkin bir açıklama yapılarak metrekareye 65 kg yağış düştüğü bildirlldi.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"İstanbul’da sabah 07.00 sıralarında başlayan yağış şehri etkisi altına aldı. Son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştü. Yağışla beraber saatte rüzgarın hızı 70-80 km-s kadar çıktı.

Yağışlar Silivri Büyükçekmece Başakşehir Üsküdar, Şişli, Fatih, Bakırköy bölgelerinde etkili oldu.

Yağışlar şu sıralarda şehir merkezinde etkisi azaltırken Karadeniz sahillerinde etkili oluyor.

İBB ekipleri alarma geçti. İtfaiye  Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, İstaç ekipleri su baskını olan bölgelerde çalışlaşmalarını sürdürüyor.

METRO SEFERLERİ DURDURULDU

İBB'nin açıklamasına göre,  bazı metro seferler geçici olarak durduruldu.

18.07.2017 10:30 itibariyle raylı sistem hatlarındaki işletme durumu şöyle:

M1 hattında Yenikapı – Bakırköy istasyonları arasında sefer yapılamıyor.

Otogar – Kirazlı / Bakırköy- Havalimanı arasında sefer yapılabilmektedir.

T1 hattının tamamında sefer yapılamıyor.

T3 hattının tamamında sefer yapılamıyor.

Eyüp- Pierloti teleferik hattında sefer yapılamıyor.

Açıklama, Taksim İstasyonu Gezi Parkı çıkışı yolcu alımına kapatılırken, diğer girişlerden yolcuların istasyona girebilleceği belirtildi.

T4, M3, M2, Füniküler, Maçka teleferik hatlarında ise herhangi bir sefer aksaması olmadığı aktarıldı.

DAHA FAZLA