İstanbul’da veliler okul bahçesinde yeni bir okul istemiyor

İstanbul’da veliler okul bahçesinde yeni bir okul istemiyor

İstanbul’da Kavacık Borsa İstanbul İlkokulu ve Ortaokulu'nda dönem arasında okul bahçesine yapılmak istenen inşaata karşı veliler bir basın açıklaması düzenleyecek.

8 Ocak Pazartesi günü okulun önünde basın açıklaması yapmak için çağrıda bulunan Kavacık Borsa İstanbul Velileri yaptıkları çağrıda, zaten yetersiz olan okul arazisinin içine böyle bir proje yapılmasının onarılmaz zararlar vereceğinin altını çizdi. Veliler çocuklarının inşaat bölgesi içinde eğitim görmelerini istemediklerini belirtti.

Velilerin yaptıkları çağrının tamamı şu şekilde;

Kavacık Borsa İstanbul İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim dönemi ortasında inşaat başlaması planlanmış ve okulumuzun bahçesine başka bir eğitim kurumu inşa etmek üzere projelendirilmiştir.

Okulumuzun arazisi içinde yapılması düşünülen bu proje halihazırda eğitim gören okulumuz öğrencilerinin zaten yetersiz olan okul fiziki ortamını daha da daraltacak, eğitim öğretim hizmetlerine onarılmaz zararlar verecektir. Aynı zamanda mevcut okul sahası içinde NATO boru hattı mevcut olup kazı yapılması yasaktır. Çocuklarımızın inşaat bölgesi içinde eğitim görmesini istemiyoruz; bu durumun ne büyük tehlikelere sebep olabileceğinin örnekleri ülkemizde mevcuttur. Projenin iptali istemiyle yapacağımız basın açıklamasında, sesimize ses olmanız dileğiyle siz değerli medya temsilcilerimizi aramızda görmek istiyoruz.

Kavacık Borsa İstanbul Velileri

Tarih: 8 Ocak 2018,

Saat: 13.30,

Yer: Kavacık Borsa İstanbul İlköğretim Okulu Önü

DAHA FAZLA