İstanbul'da sokak adları operasyonu: 'Gülen', 'hizmet', 'paralel'...

İstanbul'da sokak adları operasyonu: 'Gülen', 'hizmet', 'paralel'...

İstanbul'da Fethullah Gülen cemaatini çağrıştıran ifadelerin yer aldığı çok sayıda sokak ismi değiştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kentteki 192 yol ve sokağın adını değiştirdi. Değişikliklere AKP, CHP ve MHP grubunun üçü de olumlu yönde oy verdi. Alınan değişiklik kararlarının önemli bir kısmının Fethullah Gülen cemaatini çağrıştıran ifadelerin yer aldığı sokak adlarında alındığı belirtildi. 

'GÜLEN' VE 'HAKAN ŞÜKÜR' GİTTİ

Eyüp'teki 'Gülen Caddesi'nin ismi, "Şehit Ömer Halisdemir Caddesi" olarak değiştirildi. Ayrıca 25 ayrı "Gülen" isimli sokağa "Şehit Polis Erdem Özçelik", "Şehit İhsan Yıldız", "Jandarma Er Ferit Demir", "Diriliş", "Gökırmak" gibi isimler verildi.

Tuzla Postane Mahallesi'nde Hakan Şükür'ün adını taşıyan sokağın ismi de "Şehit Halil Kantarcı Sokağı" olarak değiştirildi. Kentin çeşitli yerlerindeki "Paralel", "Zaman", "Samanyolu", "Sızıntı", "Aksiyon", "Cihan", "Himmet", "Hizmet", "Dumanlı" gibi sokak isimlerinin de gelen şikayetler üzerine değiştirildiği öğrenildi.

'KANDİL' DE DEĞİŞTİRİLDİ

Bu arada "Yuvarlak", "Torbacılar", "Fak", "Zenne", "Topel", "Bayırgülü" gibi sokak adları da "ahlaka aykırı" bulunarak değiştirildi. Öte yandan "Kandil", "Güvenkandili" gibi sokak adları da PKK'yi çağrıştırdığı iddiasıyla değiştirildi. 

"Harem", "Aşkım", "Kısrak", "Belleten", "Kadeh", "Huylu", "Pıtrak", "Kekevi", "Diker", "Çerçi", "Garzan", "Eğrelti", "Kısanta", "Aranır", "Albız", "Çalkantı", "Akışlı", "Gazino", "Mabeyn", "Selam", "Selamsız", "Beliğ", "Çuha", "Şecaat", "Çakalı", "Koş", "Delikoç" isimleri ile rakam ve harften oluşan sokak isimleri de değişiklik kapsamında yer aldı.

DAHA FAZLA