İstanbul'da sit alanı özel üniversite için imara açıldı

İstanbul'da sit alanı özel üniversite için imara açıldı

İstanbul Beykoz'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün devamındaki Kuzey Marmara Otoyolu’na yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan sit alanı, özel bir üniversiteye tahsis edildi. Orman arazisinin ortasında bulunan ve şantiye levhalarının yerleştirildiği 60 bin metrekarelik araziyi Beykoz Üniversitesi kullanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı Doğal Sit Alanı içerisinde yer alan ve 1/25 bin ölçekli sit derecelendirme haritasında 2. derece ve 3. derece sit alanı olarak belirtilen araziyi 'özel eğitim alanı'na dönüştürerek imara açtı.

DHA'dan Ezgi Çapa'nın haberine göre bakanlık tarafından onaylanan planlar 20 Haziran 2017 tarihine kadar itirazlar için askıya çıkartılırken, Beykoz'un Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde yer alan arazi, geçtiğimiz yıl kurulan Beykoz Üniversitesi'ne tahsis edildi.

Planlara göre arazinin yüzde 20'si üniversite binalarının inşaatı için kullanılacak, en fazla 15 metre yüksekliğinde yani yaklaşık 5 katlı binalar yapılabilecek. Bu alanda yüksekokul, fakülte, enstitü, rektörlük birimleri, idari birimler, kongre merkezi, açık ve kapalı spor salonları, mescit, misafirhane, öğrenci yurtları, kafeterya, sergi ve konferans salonları gibi birimler yapılabilecek. 

Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından kurulan Beykoz Üniversitesi'nin mütevelli heyetinde CHP'li eski milletvekili Bülent Hasan Tanlı ve Beykoz Belediyesi'nin AKP'li eski başkanı Muharrem Ergül de yer alıyor. Mütevelli heyeti başkanlığını Ruhi Engin Özmen. başkan vekilliğini de Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar yürütüyor.

DAHA FAZLA