İstanbul'da polise rüşvet operasyonu: 60'ı trafik polisi 102 gözaltı

İstanbul'da polise rüşvet operasyonu: 60'ı trafik polisi 102 gözaltı

İstanbul'da rüşvet karşılığında tonaj aşımı yapan hafriyat kamyonlarına ve yasak saatte beton mikserlerine izin verdikleri tespit edilen 60'ı trafik polisi 102 kişi gözaltına alındı.

Beton mikseri kamyonlarının yasak olan saatte trafiğe çıkmasına ve fazla tonajla yük taşımalarına izin veren 60'ı trafik polisi 102 kişi gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Emniyeti'nde görevli bazı trafik polislerinin rüşvet olaylarına karıştıkları yönünde alınan bilgi üzerine teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan çalışmada, trafik polislerinin hafriyat kamyonlarının tonaj aşımına aldıkları rüşvet karşılığı izin verdikleri belirlendi.

Trafik polislerinin beton mikserlerinin yasak saatte girişi yasak olan bölgelere girişlerine rüşvet ile izin verdikleri tespit edildi. Ayrıca, trafik polislerine rüşvet veren kişiler de belirlendi.

Yapılan çalışmanın ardından sabah saatlerinde başlatılan operasyonda 60 trafik polisi sabah saatlerinde görev esnasında gözaltına alındı. Polislere rüşvet veren 42 kişi de yakalandı. 102 kişinin sorgulanmak üzere Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü ve emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.