İstanbul'da kuvvetli yağış ve fırtına

İstanbul'da kuvvetli yağış ve fırtına

İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. Yağışın etkisiyle İstanbul'un birçok yerinde su taşkınları yaşandı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü tarafından dün yapılan uyarıda, “Marmara Denizi'nde öğle saatlerinden itibaren kuvvetli esecek olan rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın Çarşamba günü (30.08.2017) ilk saatlerden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor” denilmişti.

Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli yağış ve fırtına etkili olmaya başladı. İstanbul'un birçok yerinde sel felaketi yaşanırken, günlük hayat da bu durumdan olumsuz etkilendi. 

"NUH'UN GEMİSİ"

Yoğun yağışın ardından çok sayıda yerde su taşkınları yaşandı. Yurttaşlar, sokaklarda ve caddelerde yaşanan akıntılardan korunmak için yüksek alanlara çıktı. Çok sayıda yurttaşın ve sokak hayvanlarının bir tepelikte mahsur kaldığı ana ilişkin görüntü sosyal medyada "Nuh'un gemisi" olarak paylaşıldı. 

Dolapdere'de de ilginç bir görüntü ortaya çıktı. Bir kişi suyun ortasında kalan aracını 'yüzdürerek' kurtardı. 

TAKSİM TÜNELİ'Nİ SU BASTI

Taksim Meydanı'nda başlayan başlayan kuvvetli yağış etkisini sürdürüyor. Yağmur sularının metronun içine girmesini önlemek amacıyla kum torbaları kullanıldı. Yağıştan kaçan vatandaşlardan bazıları metro istasyonuna sığındı. 

Yağışla birlikte Taksim Tüneli'ni su bastı. Su içinde kalan araçların sürücüleri zor anlar yaşadı. Bazı araçlar suyun içine girmezken trafik oluştu. Suyun kendiliğinden çekilmesiyle trafik normale döndü. 

1.60’DAN SONRA 70 KİLO

"İstanbul'da kuzey bölgelerde sağanak ve dolu yağışı görülebilir" diyen Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, daha önceki şiddetli yağışla ilgili uyarısında "Kuvvetli rüzgar olacak. 1.60 boyundan kısa olan insanlar sokağa çıkmasın" demişti. Öztel bu kez de "Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Bu sefer de "70 kilogramın üzerindekiler rahat edebilir" diyelim. Ama bu sefer çok dalga geçicek bir tarafı yok. Rüzgar kuvvetli gerçekten" diye konuştu.

İDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Yağış nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nde (İDO) hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri yapılamadı, bazı seferler de iptal edildi.

Buna göre, 18.30 Bandırma-Yenikapı Hızlı Feribot, 18.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş Deniz Otobüsü ile 19.00 Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot, 19.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü, 21.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş Deniz Otobüsü seferi iptal edildi.

DAHA FAZLA