İstanbul'da kar kalınlığı 1 metreyi aştı: Metro seferleri 06.00'a kadar uzatıldı

İstanbul'da kar kalınlığı 1 metreyi aştı: Metro seferleri 06.00'a kadar uzatıldı

İstanbul'da dün başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, metro seferleri de sabah 06.00'a kadar uzatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, dün akşam başlayan kar fırtınası, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy ve Mahmutbey başta olmak üzere il genelinde etkili oluyor.

KAR KALINLIĞI 1 METREYİ AŞTI

İstanbul'da en son ölçülen kar kalınlığı Çatalca-Subaşı'da 110 santimetre, Arnavutköy'de 60-65 santimetre, Büyükçekmece ve Sultangazi'de 55-60 santimetre, Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa'da 45-50 santimetre, Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy'de 40 santimetre, Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak'ta 30-35 santimetre, Uğur Mumcu, Bahçelievler, Küçükçekmece'de 25 santimetre, Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe'de 20 santimetre Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy'de 15-18 santimetre, Pendik, Kartal, Tuzla'da 10 santimetreye ulaştı.

METRO SEFERLERİ UZATILDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle metro saat 06.00'ya kadar yolcu taşımaya devam edecek. Metrobüs hattına ek seferler konulurken, Marmaray ise saat 01.00'e kadar hizmet verecek.

İBB'DEN ARAÇLARINI BIRAKANLARA ÇAĞRI: LÜTFEN GELİN ALIN!

Kar yağışı nedeniyle dün akşam ilerlemekte zorlanan sürücülerin araçlarını yolda bırakmaları nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. 

İBB'den yapılan açıklamada, ''KCO otobanında araçlarını yol kenarlarına bırakıp giden sürücülerin (Dünden bu yana ve bugün) araçlarını almak için çaba göstermelerini rica ediyoruz. Zira bu araçlar yüzünden kar ekipleri çekiciler ulaşımda zorluk çekiyor." denildi. 

DAHA FAZLA