İstanbul’da ‘Fotoğrafçıların Gözünden Soma’ sergisi

İstanbul’da ‘Fotoğrafçıların Gözünden Soma’ sergisi

İstanbul Maden Mühendisleri Odası, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Katliamının yıldönümünde ‘Fotoğrafçıların Gözünden Soma’ sergisi açacak.

TMMOB’a bağlı Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, 13 Mayıs 2014’te 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma katliamının yıldönümünde, ‘Fotoğrafçıların Gözünden Soma’ sergisi açacak.

Soma’da yaşamını yitiren madencilerin unutulmaması için 7-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul'da, fotoğrafçıların gözünden bir sergi açmaya hazırlanan Maden Mühendisleri Odası’nın çağrısı şu şekilde:

“Ülkemiz ve dünya madencilik tarihine kara bir gün olarak geçen 13 Mayıs Soma Faciası  mahkeme süreci her ne kadar tamamlanmamış da olsa insanlık tarihine madencilik bilim ve tekniğinden uzak çalışmalar yürütülmesi nedeniyle yaşanmış bir katliam olarak kayda geçmiştir.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak Soma‘da kaybettiğimiz madencilerimizin unutulmaması için SOMA Faciasını fotoğrafçıların gözünden kayda geçirmek amacıyla 7-14 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlemeyi planladığımız "Fotoğrafçıların Gözünden SOMA" Fotoğraf Sergisine tüm fotoğrafçıları katkı koymaya davet ediyoruz.

Madencinin Feneri Sönmeyecek!”

Not: Fotoğraf Sergisi katılım şartnamesi ve formuna şuradan ulaşabilirsiniz.