İstanbul’da ev baskınları: Çok sayıda gözaltı

İstanbul’da ev baskınları: Çok sayıda gözaltı

İstanbul genelinde yapılan ev baskınlarında aralarında akademisyen Veysi Altıntaş, yazar Güneş Daşlı, KHK ile kapatılan TV10’nun Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin'in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

İstanbul genelinde gece saatlerinde birçok eve baskın yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye bağlı polisler tarafından yapılan baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

"Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza atan Muş Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Veysi Altındaş, “Kadınların Barış Mücadelesinde Dünya Deneyimleri” kitabının araştırmacısı Güneş Daşlı ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin'inde bulunduğuçok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şunlar: Abdullah Geldi, Veysi Altıntaş, Zeki Nergiz, Deniz Şimşek, Nurcan Basdinç, Cemil Demirbaş, Yavuz Akar, Gülizar Teymur, Selahattin Yılmaz, Zeynep Değirmenci, Erkin Oruç, Cemşit Atalay, Fuat Mızraklı, Bayram Kara, Adnan Kaçmaz, Duygu Kaçmaz, Binali Palandöken, Ahmet Avşar, Fehmi Morkoç, Rahim Timar, Edip Karçik, Selahattin İpek, Nebahat Avşar, Halis Kandilci, Felek Avcı, Murat Bilken ve Silivri HDP İlçe Eşbaşkanı M. Ali Altın.

HDP: 30 ÜYEMİZ GÖZALTINA ALINDI

HDP İstanbul il örgütünden yapılan açıklamada 30 parti üyesinin gözaltında olduğu açıklandı.

Açıklama şöyle:

"Dün gece partimize yapılan siyasi soykırım operasyonlarının sonucunda 30 arkadaşımız yoldaşımız gözaltına alınmıştır.

Demokratik siyaset alanına iktidarın kolluk güçlerinin ve yargının tahammülsüzlüğünü birkez daha gördük.

HDP bir siyasal partidir, parlamentoda temsiliyeti olan bir partidir. 
Bu ülkenin üçüncü büyük partisidir. Böyle bir partiye böylesi bir temsiliyete bu yaklaşımlar suç örgütü yaklaşımlarıdır. Ama biz biliyoruz ki; Bize suç örgütü muamelesi yapanlar, kendi suçlarını örtbas etmektedirler bunu herkesin böyle bilmesi gerekmektedir. Bu vesile ile tüm dostlara, tüm halklara, tüm inançlara, ezilen, ötekileştirilen bütün toplumsal kesimlere şu mesajı veriyoruz. HDP varsa demokratik bir Türkiye vardır. HDP varsa aydınlık gelecek vardır. HDP sadece HDP'liler için değil, HDP bu ülkede tekçiliğe, homojenleştirmeye, inkar ve asimilasyona uğramış bütün toplumsal kesimlerin, bütün toplumsal farklılıkların varlığı için , eşitliği için, adalet için ve özgürlüğü için biraradadır.

HDP sadece HDP'lilere lazım değil ! HDP bu ülkede demokrasi isteyen bütün farklı kesimlere lazımdır.

2019 öncesi bu vesile ile söz veriyoruz ! Bütün tecrit politikalarına karşı, bütün tutuklama politikalarına karşı, bütün zulüm politikalarına karşı and olsun ki; HDP büyüyerek yoluna devam edecektir. Partimize yönelik bu tecrit politikasını, büyüterek muhalefetimizi , demokratik direnişimizi bütün her yere yayarak kıracağımızı, parçalayacağımızı bir kez daha söylüyoruz.Bugün yoldaşlarımızı tutuklayarak zindana götürebilirler, ama biliyoruz ki zindanlar da birer direniş kalesidir. İçeride, dışarıda bütün tecrit politikalarını parçalayacağız.

Bu zulüm politikalarına bu faşizan politikalarına inat mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz. Bundan sonra değerli yoldaşlar şiarımız şudur: Bizi eksiltmeye çalışabilirler, bizi azaltmaya çalışabililer, unutmayalım ki binlerce yoldaşımız içeride, onların yerine binlerce bizler dışarıdayız! Binler, on binler, yüz binler milyonlar oluncaya kadar bu mücadele devam edecektir. Sözümüz Türkiye halklarınadır. Sözümüz ezilen bütün kesimleredir. Başka kimseye sözümüz yoktur. 
HDP UMUTTUR UMUT DİMDİK AYAKTADIR !"