İstanbul’da ‘cinci hoca’nın evinden 5 milyon yıllık fosiller ve 404 adet tarihi eser çıktı!

İstanbul’da ‘cinci hoca’nın evinden 5 milyon yıllık fosiller ve 404 adet tarihi eser çıktı!

İstanbul’da “cinci hoca” olarak bilinen bir şahsın evine düzenlenen operasyonda, sikkeler ve mühürler de dahil olmak üzere birçok tarihi eser ve fosil ele geçirildi.

İstanbul Ümraniye’de ‘cinci hoca’ adlı şahsa giden birinin dikkatini hocanın evindeki tarihi eserler çekince, polise adres vererek ihbarda bulundu.

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbarın doğru olup olmadığını araştırmak için bir kadın ve bir erkek polisi ‘cinci hoca’nın evine müşteri gibi gönderdi. Hocanın evinde ihbarda söylendiği gibi çok sayıda tarihi eser olduğu tespit edildi.

404 PARÇA TARİHİ ESER!

“Cinci hoca” olarak tanınan şahsın evine düzenlenen operasyonda, 404 parça tarihi eser ele geçirildi. El konulan tarihi eserler arasında, 5 milyon yıllık fosiller, bronz ok ucu, obsidyen, Hitit dönemine ait silindir mühür, Fenike dönemine ait taş kolye, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait sikkeler ve Megara kasesi ele geçirildi.

SERBEST BIRAKTILAR!

Gözaltına alınan şahıs, define avcılarının yaptığı kaçak kazılarda büyü bozduğunu, evinde ele geçirilen eserlerin de payına düşen eserler olduğunu iddia etti.

Arkeofili’de yer alan habere göre hakkında adli işlem başlatılan şahıs her tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DAHA FAZLA