İstanbul’da ateist ailenin evi işaretlendi: ‘Defol dinsiz’

İstanbul’da ateist ailenin evi işaretlendi: ‘Defol dinsiz’

İstanbul’da ateist bir ailenin kapısına MHP’nin sembolleri çizilerek ‘defol dinsiz yazıldı.

İleri Haber

İstanbul’ın Bahçelievler ilçesinde ateist bir ailenin kapısına MHP’nin sembolleri çizilerek, çarpı işareti konuldu. Evin kapısına ve kenarlarına ‘defol dinsiz’ ve ‘islam’ şeklinde yazılama yapıldı. Benzer bir işaretleme olayı geçtiğimiz hafta Malatya’da meydana gelmişti.

Ötekilerin Postası’nın haberine göre, Bahçelievler’in Kocasinan mahallesinde ikamet eden ve ateist olduğu belirtilen bir ailenin kapısı, ırkçı sembol ve yazılarla işaretlendi. Evin kapısına, MHP’nin sembolü olan ‘üç hilal’ ve çarpı işareti konulurken, ‘defol dinsiz’ ve ‘islam’ şeklinde yazılama yapıldı. Dün gece yarısı yapıldığı tahmin edilen işaretleme olayı, aile tarafından sabah saatlerinde fark edildi. Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen aile tedirgin.

"POLİS BOŞ OLAN DİN HANESİNE 'İSLAM' YAZDI" İDDİASI

Ailenin bundan bir yıl önce kimliklerinde yer alan ‘din’ bölümünden ‘islam’ ibaresini sildirdiği öğrenildi. Bundan bir kaç ay önce evine hırsız giren ailenin, olaya ilişkin şikayet sırasında kimliklerini verdikleri polisin, din hanesine dolma kalem ile ‘islam’ yazdıktan sonra kimliği iade ettiği öne sürüldü.

MALATYA’DA ALEVİ AİLELERİN EVLERİ İŞARETLENMİŞTİ

Benzer bir olay 22 Kasım'da da Malatya'da da meydana gelmişti.