İstanbul Üniversitesi'nde kadın öğrenciler tacizi protesto etti: 'Taciz varsa kadın dayanışması var'

İstanbul Üniversitesi'nde kadın öğrenciler tacizi protesto etti: 'Taciz varsa kadın dayanışması var'

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleşen tacize karşı birleşen kadınlar “taciz varsa kadın dayanışması var” diyerek üniversitenin ana kapısı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi’nde okuyan bir kadının fotoğrafı çekilerek sosyal medyada paylaşılmıştı.

Tacize tepki gösteren üniversiteli kadınlar tacizin meşrulaştırılamayacağını ve tacize izin verilmeyeceklerini söyledi.

Kadın öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında "Kadın dediğin evinde oturur." diyen, kıyafetinden ötürü bir kadının gizlice fotoğrafını çekmeyi meşru gören zihniyeti biz kadınlar yıkacağız!” dedi.

Basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

Bundan yaklaşık bir hafta önce Edebiyat Fakültesi'nin bahçesinde bir kadın arkadaşımızın gizlice fotoğrafı çekilmiş ve Göktuğ adlı şahıs tarafından Twitter'da paylaşılmıştır. Bu şahıs arkadaşımızı giydiği kıyafeti gerekçe göstererek linç etmiş, hedef göstermiştir.

Bir kadının gizlice fotoğrafını çekip paylaşmak, onu hedef göstermek ve bu yolla giydiği kıyafetten ötürü ona yönelecek saldırıları meşrulaştırmak kuşkusuz tacizdir. Ve ekliyoruz taciz varsa kadın dayanışması var!

Biz İstanbul Üniversitesi'nden kadınlar olarak okulumuzda bugüne kadar tacize karşı kadın dayanışmasını inatla yükselttik. Hatırlatalım, bundan bir buçuk yıl önce özel güvenlik görevlisi Emrullah Beyaz ve akademisyen Murat Ali Karevelioğlu'nun kadınları taciz ettiği ortaya çıktığında kadınlar büyük bir mücadele vermişti. Kadın dayanışmasının sonucu olarak ise ikisi de bir buçuk yıldır okulun kapısından içeri giremiyorlar.

Israrla haykırıyoruz; ne giydiğimiz, saat kaçta sokakta olduğumuz, nasıl kahkaha attığımız ya da başka hiçbir şey asla ve asla tacizi meşrulaştıramaz! Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan, "O saatte orada ne işi varmış?" diyerek tecavüzü aklayan, "Kadın dediğin evinde oturur." diyen, kıyafetinden ötürü bir kadının gizlice fotoğrafını çekmeyi meşru gören zihniyeti biz kadınlar yıkacağız!

 Bugüne kadar okulumuzda kadın dayanışmasını nasıl yükselttiysek bundan sonra da yükseltmeye devam edeceğiz! Kadın dayanışması olduğu sürece bu okulda tedirgin olması gereken kadınlar değil tacizcilerdir çünkü bizler tacizcilerin ellerini kollarını sallayarak bu okulda gezmelerine izin vermeyeceğiz! 

  Yaşasın kadın dayanışması!

DAHA FAZLA