İstanbul Üniversitesi öğrencileri polis ablukasını aştı

İstanbul Üniversitesi öğrencileri polis ablukasını aştı

İstanbul Üniversitesi'nden bazı fakültelerin ayrılarak yeni kurulacak üniversitelere bağlanmasına karşı öğrenciler 3. günde eylemde.

İleri Haber

İstanbul Üniversitesi Öğrencileri okullarının bölünerek yeni üniversiteler kurulmasıyla ilgili yasa tasarısının bugün Meclis'te görüşülmesine karşı fakültelerinde düzenledikleri forumlarla yaptıkları çağrılarla Beyazıt Ana Kapı önünde buluştular.

Meclis'te yasa tasarısının görüşüldüğü sırada öğrenciler oturma eylemi yaparak okullarına ve fakültelerine sahip çıkacaklar.

'BÖLÜNME İSTİFASI'

Üniversitelerin bölünmesi için hazırlanan kanun tasarısı İstanbul Üniversitesi'nde günlerdir protesto edilirken, bugün de öğrenciler, öğretim görevlileri ve vatandaşlar tasarıyı protesto etmeye devam ettiği sırada İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mert Savrun'un istifa ettiği iddia edildi.

Savrun'un üniversitelerin bölünmesine yönelik kanun süreci nedeniyle görevinden istifa ettiği duyuruldu. Savrun, bölünmeye tepkinin en güçlü olduğu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğretim görevlisiydi.

Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi (HAYEF) akademisyenleri de bölünme yasa tasarısına karşı öğrencileriyle birlikte bugün eylemde. Öğrencilerinin sonuna kadar yanında olduklarını ifade eden akademisyenler. "Fakültelerimiz ve bölümlerimizin bölünmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Üniversiteler ve bölümler üniversitelerin bölünmez bir bütünüdür. Bu ve devamı süreçte üniversitelerini ve bölümlerini savunan öğrencilerimizin haklı ve yasal süreçte yanında olacağımızı bir kez daha söylüyoruz." dedi.

 

 

DAHA FAZLA