İstanbul Üniversitesi öğrencileri kararlı: Beyazıt bizimdir, bizim kalacak

İstanbul Üniversitesi öğrencileri kararlı: Beyazıt bizimdir, bizim kalacak

İÜ öğrencileri, okullarının AKP eliyle bölünmesine karşı nöbet tutmaya devam ediyor.

İleri Haber

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri, üniversiteye bağlı fakültelerin bölünmesine ilişkin yasa tasarısının iptal edilmesi için Beyazıt kampüsü önündeki nöbetlerine bugün de devam etti.

Öğrencilerin bugün gerçekleştirdiği eyleme destek veren Prof. Dr. Raşit Tükel, burada yaptığı konuşmada, bölünme kararının hiçbir bilimsel yaklaşıma tabi tutulmadığını belirterek, “Karar, hiçbir akademik yaklaşıma da uymuyor. Siyasi bir karardır. Üniversitelerin bölünmesi, üniversitelere yarar sağlamayacaktır. Bu tasarı bir an önce geri çekilmelidir” dedi.

'ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ'

Eyleme diğer üniversitelerden destek veren öğrenciler adına bir konuşma yapan Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü üyesi bir öğrenci de yaptığı konuşmada “İÜ’de haklarını savunan arkadaşlarımızın yanındayız. Üniversiteleri bölen ve taşıyan yasa tasarısı geri çekilmelidir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca eylemde sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın üniversite dayanışması”, “Üniversiteler bizimdir bizim kalacak”, ”Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Fakülteme dokunma üniversiteme dokunma” sloganları atıldı.

DAHA FAZLA