İstanbul Üniversite yönetiminden çifte standart

İstanbul Üniversite yönetiminden çifte standart

Yasakçılığıyla bilinen Rektör Mahmut Ak'ın adeta bir cezaevine çevirdiği İstanbul Üniversitesi bugün faşistlerin etkinliğine izin verdi.

Baransel Ağca

Rektör olarak atandığı günden beri İstanbul Üniversites'nde AKP karşıtı tüm faaliyetlere ağır yaptırım uygulayan Rektör Mahmut Ak, üniversitedeki faşist çetelerle de işbirliği yaparak solcu öğrencileri baskı altında tutuyor. Sol görüşlü öğrencilerin kulüp afişi asmasının dahi uzaklaştırma ile sonuçlandığı okulda, faşist çeteler okul yönetiminden izinli etkinlikler düzenleyebiliyor.

ÖZEL HAREKAT MARŞLI 'NEVRUZ'

Bunun en açık örneklerinden biri bugün Beyazıt Ana Kampüs'te bulunan havuzlu bahçede gerçekleşti. Avukat Onur Güneş'in kendi hesabından paylaştığı videoda faşist çeteler, ÖGB ve çevik koruması altında marşlar eşliğinde etkinlik düzenliyor. İleri'ye konuşan Avukat Onur Güneş, etkinliğin nasıl düzenlenebildiğini merak edip sorduğunda rektörlükten bir buçuk saat izin alındığını ve okulun izniyle bu etkinliğin düzenlendiği cevabını aldığını söyledi. Güneş " İstanbul Üniversitesi'nde solcu öğrenciler nefes alsa uzaklaştırılıyor ama faşist çeteler üniversitenin bahçesinde Özel Harekat marşları eşliğinde ırkçı sloganlar atarak Rektör izniyle etkinlik yapıyor. Rektörlüğün bir buçuk saat izin verdiği etkinlik ben okuldan çıktıktan sonra bile devam etmiş." ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi sol hareketin köklü olduğu bir okul olması dolayısıyla AKP tarafından yıllardır hedef tahtasına oturtulmuş ve öğrenciler çeşitli yollarla üniversiteden ve eğitimden uzaklaştırılarak solun etkinliği kırılmaya çalışılmıştı. Bununla başarı elde edemeyen yönetim belli ki faşist çetelerle yaptığı iş birliği ile amacına ulaşmaya çalışıyor.