İstanbul Yenibosna'da patlama: 10 yaralı

İstanbul Yenibosna'da patlama: 10 yaralı

İstanbul Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında patlama oldu. Olayda en az 10 kişi yaralandı. DHA, saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edildiğini duyurdu.

İstanbul Yenibosna'da 75. yıl polis merkezi yakınında patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin'in verdiği bilgiye göre, olay bombalı bir motosikletin patlatılması sonucu gerçekleşti. Patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi. 

Patlama sonrası çevredeki çok sayıda evin camları kırıldı. Araçlarda da hasar oluştuğu görüldü.

PATLAMA SONRASI SİLAH SESİ İDDİASI

İHA muhabiri, patlama sonrası silah sesi duyulduğunu belirtti. Olay yerine özel harekat ekipleri de gönderildi. 

Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Bunun üzerine şüpheliyi yakalamak için polis çevrede inceleme yapıyor.

Olay yerinden kaçan şüpheliye ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı:

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); Başbakanlığın yazısı ile Yenibosna'daki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.

ASKERLİK ŞUBESİNE DE YAKIN

Patlamanın olduğu nokta, polis karakolu, askerlik şubesi ve Adli Tıp Kurumu ve birçok eğitim kurumunu da yakın. Aynı karakola 4 yıl önce bir saldırı gerçekleşmişti. 

VALİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA: 10 YARALI

Yaralı sayısının 10'a yükseldiğini belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin, olay yerinden şu açıklamalarda bulundu:

"Yaralı sayısı 10'a yükseldi. Ağır yaralı vatandaşımız bulunmamaktadır. Polis yaralı yok, yaralanan vatandaşlarımızın tümü sivil. Kamera görüntlülerinin tamamı toplanıyor, detaylı incelenecek. En ufak ihtimali değelerlendiriyoruz. İkinci bir patlama ihtimaline karşın güvenlik önlemleri alndı. Çalışmalar tamamlanınca örgütün niteliği hakkında bilgi edineceğiz."

DHA: SALDIRIYI PKK GERÇEKLEŞTİRDİ

DHA'nın haberine göre, İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceleyerek saldırıyı yapan şüphelinin eşkalini tespit etti. Ardından, bombalı motosikletin plakasından sahibine ulaştı. Motosiklet sahibinin aracını bir arkadaşına ödünç verdiğini söyledi. Bunun üzerine kimliği tespit edilen kişinin PKK üyesi olduğu belirlendi. 

Patlamanın hemen ardından olay yerinden gelen görüntüler şöyle:

Google Haritalar'dan Yenibosna 75. Yıl Polis Amirliği'ni gösteren görsel: