İstanbul seçim sürecini konuşuyor

İstanbul seçim sürecini konuşuyor

Türkiye 2019 dönemecine girerken, "İstanbul Seçim Sürecini Konuşuyor" adlı inisiyatifin çağrısıyla 20 Ocak'ta Şişli'de bir toplantı gerçekleştirilecek.

İleri Haber

2019'daki seçim süreci yaklaşırken, "İstanbul Seçim Sürecini Konuşuyor" adlı inisiyatif tarafından, 20 Ocak Cumartesi günü saat 16:00’da Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek toplantıya çağrı yapıldı. 

İnisiyatif tarafından yapılan açıklamada, "Ortak mücadelemizin yol haritasını çizmek için herkesi seçim sürecini konuşmaya davet ediyoruz." denilerek şu ifadelere yer verildi:

2018'de yeni bir seçim sürecine giriyoruz. 

Bu süreç ya Türkiye'de özgürlüklerin, demokrasinin, umutların sonu olacak, ya da hep birlikte bu ülkenin kaderini değiştirecek yeni bir başlangıcın... 

Yaşadığımız belirsizliklerle, tehlikelerle dolu kaotik ortamla beraber, öngörülmüş bir seçim takvimi de bir yandan işliyor. 

Mevcut bütün KHK'lara, OHAL uygulamalarına, TBMM gündemindeki seçim yasalarına ve bütün anayasa ihlallerine rağmen, muhalefetin biraraya gelebilmesini teşvik eden bir halk inisiyatifinin oluşabilmesi için ilk adımı atıyoruz. 

Bu ülkenin geleceğini düşünen herkes, bize yakışan eşit ve özgürlükçü bir ortamda, ortak akılla, farklılıklarımızı ortak bir hedefte birleştirerek, daha etkin ve yaygın bir demokrasi mücadelesi için aşağıdaki soruların cevaplarını hep birlikte arıyoruz: 

1. Önümüzdeki seçim sürecinde, iktidar bloğu karşısında muhalefetin başarı kazanabilmesi için neler yapılmalıdır, hangi tutum ve davranışlar sergilenmelidir?

2.16 Nisan referandumunda ortaya çıkan 'halk iradesi gaspının' önümüzdeki olası ilk seçimde tekrarlanmasını önleyecek, önüne geçecek bir seçim güvenliğini nasıl sağlayabiliriz, bunun için neler yapmalıyız?

3. Yukarıdaki sorularla ifadesini bulan amaç doğrultusunda yol alacak taban inisiyatifini nasıl geliştirebiliriz ve nasıl çoğalabiliriz? 

Mesele bir seçim meselesi değil, hepimizin geleceği meselesi... 

Ortak mücadelemizin yol haritasını çizmek için herkesi seçim sürecini konuşmaya davet ediyoruz.