İstanbul Kara Hafta Festivali için geri sayım

İstanbul Kara Hafta Festivali için geri sayım

Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan polisiye edebiyat etkinliği İstanbul Kara Hafta Festivali 16-18 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Bu sene üçüncüsü yapılacak olan polisiye edebiyat etkinliği İstanbul Kara Hafta Festivali 16-18 Kasım tarihlerinde Pera Palace Jumeriah Hotel’de düzenlenecek. Bu yılın festival teması ise James Bond karakterinin yaratıcısı Ian Fleming.

İlki 2015 yılında yazar Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı şerefine gerçekleştiren etkinliğin geçen yılki teması ise yazar Georges Simenon olmuştu.

Festivale Anthony Horowitz, Charlie Higson, Shari Lapena, Jeffrey Moore, Vasillis Danellis, Cengiz Abdullayev gibi polisiye alanında uluslararası üne sahip yazarların yanı sıra Türkiye'den Ahmet Ümit, Alper Canıgüz, Cenk Çalışır, Rıza Kıraç gibi önemli yazarlar ve Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği katılacak.

“James Bond: Romandan Sinemaya”, “Polisiye ve Fantastik”, “Cinayetin Gizemi” başlıklı oturumlarla polisiye tutkunlarını ağırlayacak olan 3. Kara Hafta Festivali'nde tüm etkinlikler ücretsiz gerçekleştirilecek.

IAN FLEMING KİMDİR?

Ian Lancaster Fleming (d. 28 Mayıs 1908 - ö. 12 Ağustos 1964) James Bond karakterinin yaratıcısı ve romanlarının yazarı İngiliz gazeteci ve yazar. II. Dünya Savaşı'nda deniz subayı olarak görev yapan yazar ağabeyi Peter Fleming gibi İngiltere'nin Eton Koleji'nden mezun olmuş ve buradan askeri okula devam etmiştir. Yazdığı casusluk romanları filmlere uyarlanmış ve ona dünya çapında ün kazandırmıştır.

DAHA FAZLA