İstanbul Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüme karşı ‘hak nöbeti’

İstanbul Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüme karşı ‘hak nöbeti’

Beş yıldır kentsel dönüşüme karşı mücadele veren İstanbul Gaziosmanpaşa sakinleri hak nöbetine başlıyor. Beş mahalleden bir araya gelen yurttaşlar “Evine, mahallene, emeğine sahip çık!” çağrıda bulundu.

Gücümüz birliğimizdir başlığıyla yapılan çağrıda acele kamulaştırma ve riskli alan gibi bahanelerle tasfiyelerin gerçekleştirilmeye çalışıldığının altı çizildi. Yıllardır kendilerini yok sayan hukuka aykırı uygulamalarla yapılan dayatmalara karşı seslerini duyurmak istediklerini belirten mahalle sakinleri “Mahallemize, emeğimize, hayatımıza sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması ile birlikte “Hak Nöbeti “ tutulacağının ifade edildiği açıklamada İstanbul ve Türkiye’de benzer mağduriyeti yaşayan herkese 11 Şubat Pazar günü saat 14.00’te Gaziosmanpaşa Cumhuriyet meydanına çağrı yapıldı.

Güncelleme: 16.12

Gaziosmampaşalı yurttaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Afet riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm adı altında talan edilmek istenen mahallelerde oturan yurttaşların bir araya geldiği açıklamada "Bugün burada toplanarak, bir kez daha evimizi mahallemizi komşuluğumuzu sahiplenmek için buradayız" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklamasının tamamı şu şekilde;

BASIN KURULUŞLARININ VE KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

Yıllardır hukuka aykırı ve vatandaşı yok sayan uygulamalar ile bizlere yaşatılan/ dayatılan sorunları hep birlikte duyurmak için bugün burada bir araya geldik.

ARTIK YETER DİYORUZ...!

Gaziosmanpaşa Mahalleleri olarak ‘Riskli alan- Acele Kamulaştırma- Tasfiye Amaçlı plan çalışmaları’ karşısındaki haklı direncimiz devam etmekte, Gaziosmanpaşa da ‘kentsel dönüşüm’ adı altında yıllardır yaşanan / yaşatılan haksız- hukuksuz uygulamalara karşı halkla birlikte hak mücadelemiz sürmekte, tam 7 yıldır başta Gaziosmanpaşa Belediyesi olmak üzere ilgili ve yetkililere hep seslendik hep söyledik; TEKRAR SÖYLÜYORUZ.

  • 2981 sayılı kanundan doğan haklarını vatandaşa verin, oyalamayın.
  • Zemin bakımından İstanbul un en güvenli yerleşimlerini RİSKLİ ALAN ilan ederek, vatandaşları hukuk karşısında zor duruma düşürmeye çalışmaktan vaz geçin,
  • Yetkilerinizi ve 6306 sayılı kanunu halka rant amaçlı tasfiye planlarınızı dayatmak ve kabullendirmek için kullanmayın,
  • Komşuları rant hayali pazarlayarak birbirine düşürecek propagandalardan vazgeçin,
  • Yerini yurdunu komşusunu haklarını savunan vatandaşlar İNSANLIK ABİDELERİDİR, yalan beyanlarla itibarsızlaştırmaktan vazgeçin,
  • Halkın ruh ve beden sağlığı ile oynamaktan vazgeçin,
  • Dönüşüm politikalarınıza güveniyorsanız açık, demokratik ve hukuk içinde davranın,
  • Kentsel dönüşüm, Gaziosmanpaşalının travmasına, trajedisine dönüşmeden ülkeyi yönetenlerin ve siyasetçilerin bizlere, vatandaşlara kulak versin,

MERHAMET; adı merhamet olan sergi açmakla olmaz. Kamu idareciliğinin adil ve demokratik tutumlarıyla olur.

Bugün burada toplanarak, bir kez daha EVİMİZİ MAHALLEMİZİ KOMŞULUĞUMUZU sahiplenmek için buradayız. Başlattığımız HAK NÖBETİNİ mahallelerimizde sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM de bulunan Siyasi Partilerin Genel Başkanlıklarına sunmak üzere topladığımız imzalarla birlikte diğer Mahallelerle ANKARA ya gideceğiz.

SÖZ DE KARAR DA MİLLETİNDİR.

MİLLETTE GAZİOSMANPAŞA DA YILLARIN EMEĞİYLE HAYATINI KURANLARINDIR...!

GAZİOSMANPAŞA MAHALLELER BİRLİĞİ

DAHA FAZLA