İstanbul Dayanışma Akademisi başlıyor

İstanbul Dayanışma Akademisi başlıyor

Üniversitelerde KHK’larla başlayan ihraçlara karşı çeşitli kentlerde kurulan ve kamu yararına bilimsel üretimi sokağa taşıyan Dayanışma Akademisi etkinlikleri İstanbul'da başlıyor.

Barış, özgürlük ve insanca yaşam talepleri nedeniyle ihraç edilen, görevinden uzaklaştırılan ve hak ihlallerine maruz kalan; iktidarın baskıcı politikalarına karşı sesini yükseltmeyi hak sayan, akademiyi yalnızca üniversite kampüslerinin duvarları içinde görmeyenlerin dayanışma ve mücadelesini sürdüren akademisyenler tarafından kurulan Dayanışma Akademisi İstanbul'da başlıyor.

Beşiktaş'ta bulunan Dünya Barış Parkı'nda gerçekleştirilecek etkinlikler bugün (17 Haziran) 14.30'da başlayacak. Cem Özatalay'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek 'Üniversitenin Yarını/Yarının Üniversitesi' panelinde İsmet Akça, Emre Tansu Keten, Filiz Arıöz, Aslı Odman konuşmacı olarak yer alacak.

Panel sonrası 15.30'da Gül Köksal'ın moderatörlüğündeki forum ile devam edecek olan etkinlik, 17.00'da 'OHAL'de Dans-Müzik' ile Barışa Ezgiler, Gonca Gümüşayak, Mahmut Çınar ve Bandista'yı ağırlayacak.