İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda AKP'li aday protesto edildi

İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda AKP'li aday protesto edildi

Haliç Kongre Merkezi'nde iki gün sürecek olan İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Mehmet Sarı avukatlar tarafından protesto edildi.

Genel Kurul'da Mehmet Sarı'nın konuşması sırasında avukatlar, "İşkenceci baro istemiyoruz!", "Ensarcı baro istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı. 

ENSAR DAVASINDA AVUKATLARI HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Mehmet Sarı, Karaman'daki Ensar Vakfı'nda çocuklara yönelik cinsel istismar skandalına ilişkin gerçekleştirilen davada, çocukları cinsel istismara uğrayan aileler adına davaya müdahil olan avukatları, "Siyasi amaçlarla buraya gelmişler" diyerek hedef göstermişti. Sarı ayrıca, dava sırasında avukatları salondan çıkartıp kapıyı kilitleyen hakim ile tartışan avukatlara 'hakimle zıtlaşmayın' şeklinde bağırmıştı. 

"DARBECİLER İNSAN OLMADIKLARI İÇİN SAVUNMA HAKLARI YOKTUR"

Sarı, darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanan kişilere işkence yapıldığı ve savunma haklarından mahrum bırakıldıkları iddialarına ilişkin "Savunma hakkı diye temellendirdiğimiz şey, kişinin düşünebilen bir varlık olmasından ileri gelir. Batı literatüründe buna insan onuru deniyor. Fakat darbecilerin insan onurundan faydalanması için insan olmaları gerekir. Biz de onları insan olarak kabul etmediğimizden ötürü bu talepleri kabul etmeyip reddediyoruz" demişti.