İsrailli LGBTİ aktivistler: İşgal varsa onur yürüyüşü yok!

İsrailli LGBTİ aktivistler: İşgal varsa onur yürüyüşü yok!

İsrailli LGBTİ aktivistleri İsrail’deki homofobiyi kınamak ve Filistin’deki İsrail işgaline karşı ses çıkarmak için birleşti.

Onlarca İsrailli LGBTİ aktivisti İsrail’deki homofobiyi kınamak ve Filistin’deki İsrail işgaline karşı ses çıkarmak için birleşti.

Kaos GL'den Nazlınur Karaağaçlı'nın aktardığına göre, elliden fazla aktivist ve sivil toplum çalışanının imzaladığı bildiride şu ifadelere yer verildi: “Irkçı homofobiklere: İşgal varken onur yürüyüşü yok. Mülteciler sınır dışı edilirken onur yürüyüşü yok. Aileler sokaklara atılırken onur yürüyüşü yok. Ülkenin durumu ve şiddetinizde onurlanacak hiçbir şey yok!”

Bildiri, İsrailli rap şarkıcısının LGBTİ aktivistlerini şiddet içerikli bir Facebook paylaşımında hedef göstermesinin ardından geldi. Paylaşım, Filistin’e karşı saldırıyı bitirmeyi de içeren toplumsal adalet davalarıyla ilgili çalışan beş LGBTİ aktivistini hedef gösterdi.

Aktivist grup nefret dolu paylaşıma şu mesajla yanıt verdi, “Biz her yerde adaletsizliğin karşısında olmaya, İsrail’in Filistinlilerin haklarını ihlal edişine ve diğer topluluklara yönelik ayrımcılığına dikkat çekmeye devam edeceğiz. Ve LGBTİ topluluğunun içindeki arkadaşlarımıza bir hatırlatma olarak; bizim güvenliğimiz diğerlerinin güvenliği altında ezilemez. Biz burada kalmak ve topluluğumuzu yaşatmak için varız. İşgale, baskıya ve ayrımcılığa son verin! Hepimiz daha iyi bir gelecek hak ediyoruz.”

DAHA FAZLA