İsmail Beşikçi'ye sosyal medya gözaltısı

İsmail Beşikçi'ye sosyal medya gözaltısı

Yazar İsmail Beşikçi hakkında kendi adına açılan bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı.

Yazar İsmail Beşikçi, Ankara'da gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Burada ifadesi alınan Beşikçi savcılığa sevk edildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre Beşikçi, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Beşikçi'nin kendi adına açılan bir Twitter hesabından yapılan paylaşımlar nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. 

Beşikçi’nin avukatı Levent Kanat, Beşikçi'ye ait bir sosyal medya hesabı bulunmadığını belirterek konuya ilişkin şunları söyledi:

2016 yılında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘İsmail Beşikçi’ adına sosyal medyada atılan tweetlerle ilgili olarak kendisi hakkında bir soruşturma başlatmış. Bu soruşturma kapsamında, Beşikci hakkında ‘silahlı örgüt üyeliği’ suçlamasıyla gözaltı kararı çıkartılmış. Dün Beşikçi kendisi yokken evinde arama yapıldı. Bugün de gözaltına aldılar. İfade verdikten sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan serbest bırakıldı. Soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlar Bürosu tarafından yürütülüyor.