İşini geri isteyen kamu emekçilerine polis saldırdı: Direnişin 34. gününde 32. gözaltı

İşini geri isteyen kamu emekçilerine polis saldırdı: Direnişin 34. gününde 32. gözaltı

OHAL KHK'ları ile ihraç edilen KESK üyesi kamu emekçileri, Aydın kent meydanındaki direnişlerinin 34. gününde gözaltına alındı.

Aydın’da KHK ile ihraç edilerek işleri ellerinden alınan ve 14 şubattan bu yana Aydın kent meydanında “işimizi geri istiyoruz” eylemi düzenleyen KESK'li kamu emekçilerine polis saldırdı.

Aydın Kent Meydanında 34 gündür devam eden eylemlerde kamu emekçileri bugüne kadar 32. kez gözaltına alındı, polis işkencesine maruz kaldı ve Valiliğin 'KESK’e özel eylem yasağı' ile engellenmeye çalışıldı. Her gözaltıda direnişlerinden vazgeçmeyeceklerini belirten KESK’liler, bugün de Aydın kent meydanındaydı. KHK’ların geri çekilmesi ve işlerine geri dönmek için mücadele eden kamu emekçilerinin bulunduğu direniş alanına bugün de saldıran polis 8 kişiyi gözaltına aldı.

Polisin saldırısı ve gözaltılar sonrası Aydın Eğitim Emekçileri tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Direnişimizin 34. günü

Direnişimizin 34. gününde 32. gözaltı... 10 metre yanımızda duran HAK-İŞ'e ait "evet" çadırına, 20 metre ileride bulunan TGB masasına herhangi bir müdahalede bulunulmazken KESK'e yine gözaltı, yine işkence... Her kurum ifade özgürlüğüne sahiptir Ancak sadece KESK'e uygulanan yasakçılığa, haksızlığa boyun eğeceğimizi kimse aklının ucundan geçirmesin. Dün oturma eylemimizi yapmamamıza ve hiçbir olumsuz olayın yaşanmamasına rağmen bugün ne oldu da oturma eylemimizi yasakladınız. Meydanlar emekçilere yasaklanamaz. İşimizi geri istemek suç değildir. Sendikal faaliyetlerimiz engellenemez!"

Polis saldırısı sonucu gözaltına alınanların isimleri şöyle: 

Yücel Karaosman Eğitim Sen Aydın Şube Hukuk Sekreteri
Savaş İlhan Eğitim Sen Aydın Şube Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri
Ali Gün Eğitim Sen
Gülten Erden Karadaş Eğitim Sen
Seyit Pak Eğitim Sen
Erdoğan​ Polat​ Yapı Yol Sen
Öznur Özağaç Ses
Mehtap Özdemir Ses