İşinden istifa eden aile hekimi şaibeli referandumun iptali için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek!

İşinden istifa eden aile hekimi şaibeli referandumun iptali için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek!

Aile hekimi olan Hülya Şen işinden istifa ederek şaibeli referandumun iptal edilmesi için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) mühürsüz pusulaların da geçerli sayılacağını açıklaması ve sonucun da kılpayı "evet" çıkmış olması nedeniyle referandumun şaibeli olduğunu düşünen Hülya Şen isimli vatandaş referandumun iptal edilmesi için  yürüyüşe başlıyor.

Şen, protesto yürüyüşüne bugün başlayacağını ve İstanbul'dan YSK binasının bulunduğu Ankara’ya kadar yürüyeceğini açıkladı.

BBC Türkçe’den Rengin Aslan’ın haberine göre, Şen, talebinin var olan kuralların işletilmesi olduğunu söyledi:

"Kurallar her seçime göre değişmez. YSK madem oy pusulalarını mühürlemeden koyuyorsa, bunun sorumluluğu kime ait? Mühürlemesi gereken vatandaş değildi ki!"

Eylemiyle ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi'ne de bir mesaj vermek istediğini söyleyen Şen sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'nin de sonuçlarımıza ve oylarımıza sahip çıkmasını istiyorum, gereğini yapmasını istiyorum. Pasif kalmamalarını istiyorum. Çok hızlı bir şekilde seçim sonucunu içselleştirdiler. Ama biz aynı durumda değiliz, biz kabul etmiyoruz."

Anayasa referandumunun olağanüstü hal koşulları altında yapılmış olmasına da tepki gösteren Şen, ”OHAL koşullarını bana sormak yerine, OHAL koşullarında anayasa referandumuna götürene ne demeli acaba? Hangisi daha mantıklı? OHAL koşullarında anayasa konuşulabilir mi?" diye soruyor.