Işıl Özgentürk'ten, Akşener'e 'methiyeler düzen' Ataol Behramoğlu'na yanıt

Işıl Özgentürk'ten, Akşener'e 'methiyeler düzen' Ataol Behramoğlu'na yanıt

Cumhuriyet Gazetesi yazarı, şair Ataol Behramoğlu'nun geçen hafta 'Meral Akşener gerçeği' başlığıyla yayınladığı ve Akşener'in desteklenmesi gerektiğini savunduğu yazısına Işıl Özgentürk'ten cevap geldi.

Şair Ataol Behramoğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nde 30 Eylül'de 'Meral Akşener gerçeği' başlığıyla yayınlanan yazısında Akşener ve kuracağı partinin desteklenmesi gerektiğini savunmuş, Akşener'e övgüler yağdırarak Türkiye soluna Akşener'i destekleme çağrısı yapmıştı. Behramoğlu'nun Akşener’den "Sahnede pırıl pırıl, apaydınlık bir kadın konuşuyor... Samimi, bilgili, açık sözlü, zarif" ifadeleriyle söz ettiği yazı çok sayıda eleştiri ve tepki almıştı. Söz konusu yazısını "Solda bir arkadaşınız olarak karşılaşacağınız bütün güçlüklerde yanınızda olmakta tereddüt etmeyeceğim" sözleriyle bitiren Behramoğlu'na bir eleştiri de Cumhuriyet'in bir başka yazarı Işıl Özgentürk'ten geldi. Özgentürk, bugünkü köşe yazısında "Robotlaşma saridir, solcu şairlere de bulaşır..." diye yazdı.

Işıl Özgentürk, Fethullah Gülen cemaati ve AKP kadrolarını 'robotlara' benzettiği yazısında "Sorgulamayan, donan bir beyin artık insani olan tüm duygularından sıyrılmış ve sadece kendi doğruları için yaşayan, bir robot haline gelmiştir" dedi.

BEHRAMOĞLU'NA YANIT

Özgentürk, "Robotlaşan kişi için, kendi doğruları dışında yaşayanlar yok edilmesi gereken unsurlardır. Çünkü robotlar, merhamet duygusunu bilmezler. Bu nedenle, on yaşında kendinden kırk yaş büyük bir adamla zorla evlendiren kızın acısını hissedemezler. O nedenle, işinden atılan, ev kirasını veremeyen, çocuklarının karnını doyuramayan bir işçinin içinde bulunduğu utancı anlayamazlar" ifadeleriyle devam ettiği yazısını "Bir robot kuşatmasıyla karşı karşıyayız" sözleriyle bitirdi.

Yazısının sonuna not ekleyen Özgentürk, "Robotlaşma, yıllardır muhalif bir kimlikle yaşayan, şiir yazan bazı solcuları da ele geçirir. Ve o kişi ansızın, arkasında onlarca faili meçhul cinayeti olan eski bir bakana methiye yazabilir ya da kendisini ona adar. Robotlaşma saridir. (Bakınız: Meral Akşener Gerçeği (30 Eylül 2017); Ataol Behramoğlu, Cumhuriyet gazetesi.)" diye yazdı.