IŞİD’in 'Türk askerlerini yaktığı' görüntülerdeki militanların Türk vatandaşı olduğu belirlendi

IŞİD’in 'Türk askerlerini yaktığı' görüntülerdeki militanların Türk vatandaşı olduğu belirlendi

Suriye’de 2 Türk’ü kaçıran 3 kişinin IŞİD’e katılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olduğu kesinleşti. 

Hükümet tarafından yalanlansa da yakılma görüntülerin yayınlanmasından sonra istihbarat birimleri infazcı IŞİD’cileri belirlemek için bir çalışma  başlattı. 

IŞİD’in hesaplarından yayınlanan infaz görüntüleri havuz medyası ve yandaşlar tarafından görmezden gelinmiş, haber yapılmamıştı.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, kimlikleri belirlenen IŞİD’lilerin ikisi Diyarbakır ve Sakaryalı. 3’üncü IŞİD’nin memleketi ise gizli tutuluyor.  Görüntülerdeki kişilerin Hasan A., Muhittin B. ve Talip A. isimli  IŞİD’in Türklerden oluşturduğu ‘Yaşar Grubu’ içerisindeki “infaz timi”nden oldukları belirtildi.

İnceleme sonucunda videonun Musul-Dicle arasında IŞİD’in kontrolündeki bir bölgede çekilmiş olabileceği ağırlık kazandı.

IŞİD’e ait olduğu belirtilen bazı sosyal medya hesaplarından 19 dakikalık bir video yayınlandı. Videoda Türk askeri olduğu belirtilen 2 kişinin yakılarak öldürüldüğü görülüyordu. 

Yakılan Türklerden birinin Kilis'te IŞİD tarafından kaçırılan 21 yaşındaki asker Sefer Taş, diğerinin ise Fethi Şahin olduğu iddia edildi. 

Fethi Şahin’in ailesi gencin asker olmadığını yıllar önce IŞİD’e katıldığını söylemişti.

Fethi Şahin’in örgüt içerisine sızmış istihbarat elemanı olduğu da ileri sürülüyor.

HÜKÜMET ‘TEYİT’ ETMEMİŞTİ

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, internette sosyal medyada yayılan IŞİD'in iki Türk askerini infaz ettiği iddialarıyla ilgili, “Benim detaylı bir bilgim yok. Gerçek olup olmadığını da bilmiyoruz. Biliyorsunuz özellikle sanal dünyada çok değişik manipülasyonlar yapılabiliyor.

Bunu görmeden hem Silahlı Kuvvetlerimiz, hem Savunma Bakanımız, konuşmadan bu konuya bir beyanat vermek doğru olmaz” demişti.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş bir gazetecinin, ‘yakılan askerlerle ilgili sorusuna, “Bu video görüntüleri ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden teyit edilmiş bir bilgi yoktur' diye yanıt verdi. Kurtulmuş konuyla ilgili, 'Bazı medya kuruluşları da ayağını denk alsın” demişti.

AİLESİ PERİŞAN

IŞİD’in yayınladığı yakılma görüntülerinin ardından konuşan asker Sefer Taş’ın babası Aydın Taş,“Videoların çıktığını duyduk ama inanmak istemedik. Birçok kişi bize söyledi fakat dedik doğru değildir. Olayı duyan Sefter’in annesi ve kardeşleri sinir krizi geçirdiler. Sefter’in annesi halen baygın. Çok kötüler. Perişan olduk. Hâlâ ölmemiş diye düşünüyoruz. Dua ediyoruz. Olayın doğru olup olmadığını öğrenmek için şimdi Aralık İlçe Jandarma Karakolu’na geldik. Yetkililerden bilgi alacağız. Şimdiye kadar kimse bize resmi bir haber vermedi” diye konuştu.

KARDEŞLERİ TUTUKLANDI

Adana'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 31 kişiden 8'i IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandı. Şüpheliler arasında yer alan ve serbest bırakılan Davut Aydın (44) ile tutuklanan Remzi (34) ve Recep Aydın'ın (20); Türkiye'yi tehdit eden IŞİD'li Hasan Aydın'ın kardeşi olduğu ortaya çıktı.

DHA'nın aktardığına göre, Adıyaman'dan yıllar önce Adana'ya göç eden Aydın kardeşler, ifadelerinde Hasan Aydın ile örgüte katıldığı günden bu yana görüşmediklerini ileri sürdü.