IŞİD’in kasası ve lojistik merkezi İstanbul’daymış

IŞİD’in kasası ve lojistik merkezi İstanbul’daymış

IŞİD’lilere para ve askeri teçhizat gönderen hücrenin İstanbul’da olduğu ortaya çıktı.

İstanbul’da, cihatçı terör örgütü IŞİD’e para ve askeri teçhizat aktardığı belirtilen 2 kişi yapılan ev baskınları sonucu gözaltına alındı. İki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yurtdışındaki IŞİD üyelerine silah ve lojistik malzeme gönderildiği kaydedilen hücrede, silah aparatları ve böcek arama cihazları çıktığı belirtildi. Operasyonda yüklü miktarda altın ve paraya da el konuldu. Hürriyet’in haberine göre Fatih, Avcılar, Çatalca, Kadıköy ve Ümraniye'de de bazı adreslere yapılan aramalarda pompalı tüfek,  farklı marka ve modeldeki silahlara ait çok sayıda şarjör, silah arama aparatları ve telsiz bulunduğu öğrenildi.

YÜKLÜ MİKTARDA PARA VE ALTIN

TEM polisi, örgütün kullandığı Hawala (insan kaçakçılarının kullandığı para transfer sistemi) ofisine yapılan baskında 8.5 kilo altın (külçe+takı) 18 kilo ham gümüş, 7 kilo külçe gümüş, 1 milyon 794 bin Türk lirası, 1 milyon 300 bin Amerikan doları, 118 bin euro, 1 milyon 921 bin Suriye lirası, 4.500 Katar dinarı, 22 bin Mısır poundu, 350 Kuveyt dinarı, 109 bin 500 Suudi Arabistan riyalı, 47 bin Birleşik Arap Emirlikleri dinarı, 5 bin Ürdün dinarı,1.610 İngiliz poundu ve 100 Kanada doları bulundu.

TUTUKLANDILAR

Operasyonlarda gözaltına alınıp Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen iki kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.