IŞİD ‘sübyan okulları’nda çocuklara kalaşnikofla poz verdirip şeriat eğitimi veriyor!

IŞİD ‘sübyan okulları’nda çocuklara kalaşnikofla poz verdirip şeriat eğitimi veriyor!

35 IŞİD’li hakkında düzenlenen iddianamede, 'sübyan okulu' adı altında çocuklara verilen skandal dersler ortaya çıktı. Küçücük çocukların ellerinde kalaşnikoflarla poz verdirildiği ve çocuklara şeriat eğitimi verildiği dosyaya yansıdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından cihatçı terör örgütü IŞİD üyesi 35 kişi hakkında yürütülen soruşturmanın iddianamesinde çarpıcı bir detay daha ortaya çıktı. İddianameye, tutuklu zanların arasında yer alan Selim S. adlı militanın TBMM ve İstanbul’daki önemli kurumların önünde keşif yaparken görüntüleri girmişti. Aynı iddianamede örgütün ‘sübyan okulu’ adı altında çocuklar için dernekler kurdukları da anlatıldı.

‘CUMHURİYET, 23 NİSAN BAYRAMLARINI KUTLAYANLAR KAFİR, ATATÜRK REDDEDİLMELİ’

Vatan’dan Elif Altın’ın haberine göre şüphelilerden ele geçirilen disklerde yapılan incelemede Sultanbeyli’de kurulan bir eğitim kurumunda çocuklara verilen ‘derslerin’ notları ortaya çıktı. O notlarda , ‘23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi resmi bayramları kutlayanların kafir olacağına, Atatürk’ü ilke ve inkılaplarının, devlet mahkemelerinin, askerliğin, partilerin ve bayramların reddedilmesi gerektiği gibi ifadeler yer aldı. Dosyada ayrıca IŞİD terör örgütünün çocukların ellerine verdiği kalaşnikoflarla çekilmiş fotoğrafları yer aldı.

DAHA FAZLA