IŞİD sanığı: Fatma Şahin ile görüştük

IŞİD sanığı: Fatma Şahin ile görüştük

IŞİD sanığı Bahaa Alden Najeep, Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüştüğünü söyledi.

Antep’teki katliam sonrası gözaltına alınan ve hakkında IŞİD üyeliğinden dava açılan Suriyeli Gençleri Eğitme ve Geliştirme Derneği Başkanı Bahaa Alden Najeep, Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, 2014 yılında kendisini toplantıya çağırarak görüşme yaptığını ileri sürdü.

Evrensel’den Tamer Arda Erşin’in haberine göre, Najeep Fatma Şahin ile Kobani eylemleri sonrasında görüştüklerini söyleyerek “Suriyelilerin sorunları ve özellikle Kobanê eylemlerinde beni toplantıya çağırdı. Muhaliflerin kayıtlarında benim ismim kayıtlıdır. Her iki ayda bir beni çağırırlar, toplantılara katılırım. Ben DAEŞ’e muhalifim ve bu örgüt tarafından aranan birisiyim. DAEŞ daha önce benim kurumumun üst düzey bir yetkilisini Dayrezor’da öldürdü”  dedi.

‘DERNEĞİ ÖSO İSTEDİ DİYE KURDUM’

Najeep ifadesinde, derneği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yöneticilerinin isteği üzerine kurduğunu, derneğin amacının ABD ve diğer ülkelerden gelen yardımları Suriye’ye geçirmek olduğunu söyledi. Najeep ifadesinde gelen yardımlar arasında yer alan telsizleri nasıl Suriye’ye gönderdiğini de anlattı.

KATLİAM FAİLİNE KALACAK EV BULMUŞ

Najeep ifadesinde, Antep Kına Gecesi Katliamı’nın faillerinden  Abdurrahman Alnajjar’ı tanıdığını, 2013 yılında Suriye’den Türkiye’ye beraber giriş yapmaya çalıştıklarını anlattı. Alnajjar’a Türkiye’de kalacak ev bulduğunu da söyleyen Najeep, “Yanımda çalıştığı sürece kendisine 700 dolar verirdim” dedi.

‘IŞİD ÜYELİĞİ’NDEN HAKKINDA DAVA AÇILDI

Kına Gecesi Katliamı’yla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Najeep hakkında IŞİD üyeliğinden dava açıldı. Aynı davada kardeşi Muhammed Najeep da  yargılanıyor. Antep emniyetine gelen istihbaratlara göre Suriye’deki IŞİD yöneticileriyle irtibat halinde olan ve Türkiye’de sansasyonel eylem yapmayı planlayan Muhammed Najeep, 31 Ekim 2016 tarihinde yakalandı. Ardından Najeep kardeşler hakkında Gaziantep 7.Ağır Ceza Mahkemesinde IŞİD üyeliğinden dava açıldı.