IŞİD Palmira’da 12 kişiyi katletti!

IŞİD Palmira’da 12 kişiyi katletti!

Cihatçı terör örgütü IŞİD, Suriye’nin antik kenti Palmira’da 12 kişiyi katletti.

Suriye’nin antik kenti Palmira’yı yeniden işgal eden cihatçı terör örgütü IŞİD, daha önce kaçırmış olduğu 12 kişiyi dün gece infaz etti.

Resmi Suriye Arap Haber Ajansı’nın haberine göre öldürülenler arasında devlet kurumlarında çalışan 4 personel ile 2 öğretmen bulunuyor.

Haberde, IŞİD’in dünya mirası listesinde yer alan antik Palmira kentinde bulunan tarihi eserlere saldırdığı da belirtildi.

KAFALARI KESİLDİ

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, katliamda öldürülen 12 kişiden 4’ünün başı kesildiğini, 8 kişinin de vurularak öldürüldüğünü duyurdu. 

Milliyet’in aktardığına göre öldürülenler arasında 4 öğretmen ile 4 asker de bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

2015 yılında eline geçirdiği Palmira’da 1 yıl boyunca sivil ve tarih katliamı yapan IŞİD, Suriye ordusunun operasyonu sonucu geçen yıl kurtarılmış, Mayıs 2016'da Palmira’daki tarihi amfi tiyatroda bir konser verilmişti. Ancak Suriye ordusunun Halep’te uluslararası destekli cihatçı teröristlere yönelik zaferle sonuçlanan büyük operasyonunu fırsat bilen terör örgütü IŞİD, kenti yeniden kuşattı.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından geçen yıl yapılan incelemede Palmira'daki heykellerin, büstlerin, mezarların ve anıtların büyük bir kısmının yıkılıp parçalandığı, tarihi eserlerin tahrip edildiği açıklanmıştı.

Suriye savaşından önce ‘çölün gelini’ olarak bilinen Palmira, ülkenin en önemli turistik merkezlerinden biriydi. Her yıl binlerce turist, antik kenti görmek için bölgeye akın ediyordu.