IŞİD Ankara’da medrese açmış!

IŞİD Ankara’da medrese açmış!

IŞİD’in başkentin göbeğinde ‘medrese’ açıp, küçük yaştaki çocukları zehirlediği ortaya çıktı.

Foto: Arşiv / Temsili

Türkiye, Suriye ve Irak’ta katliamlar yapan cihatçı terör örgütü IŞİD’in, Ankara’nın Etimesgut ilçesinde ‘medrese’ açarak küçük yaştaki çocuklara ders verdiği ortaya çıktı. Tevhid dergisi/derneğinde ise sohbet toplantıları yapıldığı, ayda bir kez buraya IŞİD’in Türkiye’deki uzantısı olarak kabul edilen Hanzala Cemaatinin kurucusu/lideri Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk’un konuşmacı olarak katıldığı öğrenildi. Hakkında dava açılan 16 kişinin “dini öğrenme” adı altında dergide pazar günleri düzenlediği toplantılarda ise, IŞİD terör örgütünün ‘yaşam ve eylem felsefesi’ olarak “cihatın sadece silahla olabileceği” anlatıldı ve “şehadet” kavramı empoze edildi.

Halin Bayancuk

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, IŞİD terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla 16 kişi hakkında dava açtı. İddianameye göre, Etimesgut’un Kazım Karabekir Mahallesi 2061 sokaktaki adreste yer alan Tevhid dergisinin bulunduğu binada ‘sohbet’ ve ‘ders programları’ düzenlendi. SUFFE adlı dernek adı altında medrese açıldı. Burada küçük yaşta çocuklara yönelik daha önce Halis Bayancuk’un Selefe/Tekfirci görüşleri doğrultusunda illegal olarak medrese eğitimi verildi. Veliler, buraya aylık 200 TL ödedi. Aynı yerde haftanın belli günlerinde sohbet ve eğitim adı altında çeşitli programlar düzenlendi. Ayda bir kez de Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk, buraya konuşmacı olarak geldi.

‘CİHAT SOHBETİ’

Şüphelilerin “dini öğrenme” adı altında dergide pazar günleri toplantı düzenledikleri kaydedilen iddianamede, bu toplantılarda IŞİD terör örgütünün “yaşam ve eylem felsefesi” olarak “cihat” kavramının radikal yorumu ile sadece silahla olabileceği öğretisi ve devamında “şehadet” kavramının empoze edildiği kaydedildi. “Parlamenter sistemlerin ve demokrasinin” din dışı, zorba, baskıcı ve Allah’a şirk koşan yönetimler olduğundan “Tağut devlet” olarak nitelendirildiği ve savaşılması gereken bir hedef olarak işlendiği vurgulanan iddianamede, şu değerlendirme yapıldı:

ELEMAN POTANSİYELİNİ ARTIRMA VE EYLEM POTANSİYELİNİ CANLI TUTMA…’

“Bu kapsamda DEAŞ terör örgütünce devletin kurum ve kuruluşları hakkında, mevcut anayasal sistemin kafir ve tağut sistem olduğu, sistem içerinde yer alan milli eğitim bünyesindeki resmi okullarda eğitim alınamayacağı, buna inanan örgüt sempatizanlarının ve üyelerinin çocuklarını devlet okullarına göndermedikleri, örgütün kendi fikir ve ideolojisi doğrultusunda yetiştirilmesi amacıyla mescid denen yerde oluşturulan sözde okul adı verilen yerde örgüt mensuplarınca eğitime tabi tutulduğu, bu sayede örgütün gelecek dönemlerde yürüteceği faaliyetler için eleman potansiyelini artırma ve eylem potansiyelini canlı tutma çabasında olduğu değerlendirilmiştir.”