İşçileri ‘silah zoruyla çıkarmakla’ tehdit edip eşyalarıyla şantiyeden atan yandaş Torunlar önünde direniş başladı

İşçileri ‘silah zoruyla çıkarmakla’ tehdit edip eşyalarıyla şantiyeden atan yandaş Torunlar önünde direniş başladı

Ücretlerini talep eden işçileri eşyalarıyla birlikte şantiyeden atan ve çıkmadıkları takdirde ‘silah zoruyla çıkarmakla’ tehdit eden yandaş Torunlar Center’ın inşaatı önünde direniş başladı.

Foto: Arşiv

Twitter: @Meryem_Yildrim Mail: [email protected]

Ücretlerini talep eden işçileri eşyalarıyla birlikte şantiyeden atan, Tayyip Erdoğan'ın imam hatipten arkadaşı Aziz Torun’un sahip olduğu Torunlar GYO önünde direniş başladı.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat İş); İstanbul Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen arsasına yapılan ve yük asansörünün ihmal sonucu düşmesiyle 10 işçiye mezar olan Torun Center’in de bağlı olduğu Torunlar GYO’nun Eyüp’teki 5. Levent projesinin inşaatı önünde işçiler hakları için direnişe başladı.

İŞÇİLER EŞYALARIYLA BİRLİKTE ŞANTİYEDEN ATILDI!

Torun Center’da yaşamını yitiren 10 işçinin de katili olan Torunlar GYO’nun 5. Levent projesinde çalışan İnşaat İş üyesi 6 işçi, ücretleri ödenmediği gibi şantiyede bulunan tüm elbiseleri dışarı atılarak yemek fişleri ellerinden alındı.

TAŞERON FİRMA YETKİLİSİNDEN KÜFÜR!

Ücretleri ödenmeyen, yemek hakları gasp edilen işçiler, yetmezmiş gibi bir de taşeron firma Panelon Pano yetkilisi tarafından tehdit edilerek küfürlerle şantiyeden atıldı.

İŞÇİLERİ SİLAH ZORUYLA ÇIKARMAKLA TEHDİT ETTİLER!

İnşaat İş Sendikası, taşeron firma Panelon Pano da çalışan ve adının Savaş olduğunu tespit ettikleri yetkilinin, işçilerin şantiyeden çıkmamaları durumunda “silah zoruyla çıkaracaklarını” söylediği öğrenildi.

TORUNLAR ÖNÜNDE DİRENİŞ BAŞLADI

İşçiler, alacaklarının bir an önce ödenmesi talebiyle sendikaları öncülüğünde bugün saat 13.30 itibariyle Torunlar 5. Levent projesinin satış ofisi önünde direnişe başladı.

6 işçinin direniş başlamasının 1 saat sonra işveren yetkileri işçileri görüşmeye çağırdı.

EYLEME GEÇTİKTEN 1 SAAT SONRA PATRONDAN GERİ ADIM

İleri'ye bilgi vere İnşaat İş Sendikası Örgütlenme Sekreteri Yunus Özgür, “Mahkemeye gidin ne yapıyorsanız yapın” diyen firma yetkililerin direniş başladıktan 1 saat sonra kendilerini görüşmeye çağırdıklarını bildirdi.

Özgür, şu an işveren yetkilileriyle görüşmeye gittiklerini söyledi.